SiolNET. Posel danes Novice
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na udaru 450 služb: v Revozu delo kmalu le v eni izmeni

0,33

termometer

Renault twingo electric, clio I feel Slovenia Revoz |  | Foto: Renault
Foto: Renault

Revoz, ki je nazadnje novembra lani proizvodnjo zmanjšal na poldrugo izmeno, je pred novim krčenjem. Krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca, proizvodnja električnega smarta se zaustavlja, razmere na trgu so negotove, so poudarili in dodali, da bodo proizvodnjo predvidoma skrčili z aprilom, prizadetih bo okoli 450 zaposlitev.

Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 na 325 vozil na dan. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev, je danes sporočil novomeški proizvajalec avtomobilov.

Pomoč pri iskanju novih zaposlitev

"Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju novih zaposlitev," so poudarili.

Revoz je sicer lani v zahtevnih razmerah krize z oskrbo polprevodnikov in težavah, ki so povezane s posledicami pandemije covid-19, proizvedel 95.797 vozil, kar je 31 odstotkov manj kot v letu 2020.

V Revozu tudi proizvodnja električnih vozil

"Žal krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca. Poleg tega se Revoz po zaključenem partnerstvu z nemškim Daimlerjem v začetku leta spoprijema tudi z zaustavitvijo proizvodnje smarta forfour EQ ter z negotovimi razmerami na trgu prodaje. Upoštevaje vse našteto je treba prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, in sicer je predvideno zmanjšanje obsega proizvodnje od aprila dalje," so izpostavili.

Revoz, ki ima približno 2.400 zaposlenih, kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, poleg tega pa še električni twingo ter modela clio in električni smart. Dnevno običajno izdelajo nekaj več kot 700 vozil.

Jože Bele Revoz Avtomoto Negotovi časi in spremembe: Revoz ima novega predsednika Revoz Novice Revoz: brez dela bo ostalo 350 delavcev Renault twingo electric, clio I feel Slovenia Revoz Avtomoto Kriza v Revozu: letos že 73 dni brez dela
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin