SiolNET. Novice Slovenija
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Revoz: brez dela bo ostalo 350 delavcev

0,47

termometer

Revoz
V Revozu je zaposlenih več kot 2.400 ljudi, v prihodnjih mesecih bodo odpustili 350 delavcev. Foto: STA

V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala več kot 70 dni, zaradi tega pa bodo ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje, bodo danes z dveh prešli na poldrugo proizvodno izmeno. Približno 350 presežnih delavcev bodo odpustili v prihodnjih mesecih.

Odpovedi še niso izdali nobenemu zaposlenemu, sicer pa glede tega še usklajujejo in pripravljajo sezname, je povedala vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović. Število zaposlenih bodo v prihodnjih mesecih prilagajali, prehod na poldrugo izmeno pa bo dnevno proizvodnjo zmanjšal s 650 na 480 vozil, je dodala. 

Revozovo proizvodnjo letos bremenijo razmere v avtomobilski industriji, ki se spopada s pomanjkanjem polprevodnikov oziroma čipov, pa tudi drugimi težavami. Te so bodisi povezane s pandemijo covid-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, je povedala Bašek Zildžovićeva. Po zadnjih zaustavitvah je sicer oskrba v Revozu tekoča.

Odpuščenim bodo pomagali pri iskanju nove zaposlitve 

Načrtovano zmanjšanje obsega proizvodnje od sredine novembra so v podjetju napovedali oktobra. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se je zavezalo, "da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih".

Revoz Avtomoto Tovarne brez dela? Že tako krizni obeti postajajo še slabši. Revoz Clio Avtomoto Kriza v Revozu: letos že 73 dni brez dela

Dnevno izdelajo več kot 700 vozil

Revoz je moral zaradi omenjene krize letos večkrat prekiniti proizvodnjo, da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je Revoz dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil, zaposluje pa nekaj več kot 2.400 ljudi.

Renault twingo electric, clio I feel Slovenia Revoz Posel danes Uresničuje se črni scenarij v Revozu, odpustili bodo še 350 delavcev Revoz Clio Avtomoto Spremembe v Revozu: le še izmena in pol, prizadetih 350 delavcev

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin