SiolNET. Avtomoto Novice
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Revoz

Spremembe v Revozu: le še izmena in pol, prizadetih 350 delavcev

0,52

termometer

Revoz Clio
Foto: Gregor Pavšič

Revoz bo sredi novembra z dvoizmenskega dela prešel na eno izmeno in pol, kar je posledica krize v avtomobilski dobaviteljski industriji. Dnevno bodo namesto 650 izdelali le 480 vozil, zaradi tega pa bo prizadetih okrog 350 zaposlenih v Revozu.

Negotove razmere v avtomobilski industriji so predvsem posledica krize s polprevodniki, pa tudi drugih težav, ki so bodisi povezane z zdravstveno krizo covid-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin.

Revoz Clio Avtomoto Kriza v Revozu: letos že 73 dni brez dela

Revoz je moral zaradi omenjene krize letos že večkrat prekiniti proizvodnjo.

"Da bi ohranili konkurenčnost, smo bili primorani prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu. Tako je predvideno zmanjšanje obsega proizvodnje od srede novembra dalje. Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z dveh izmen na eno izmeno in pol, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 650 vozil na 480 vozil na dan. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih okoli 350 zaposlitev v Revozu. Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z Zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih," sporočajo iz Revoza.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin