SiolNET. Posel danes Novice
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na ljubljanski občini začetek gradnje Ikee pričakujejo v prihodnjem letu

0,56

termometer

Ikea
Foto: Reuters

Na Mestni občini Ljubljana (Mol) so prepričani, da bo švedska Ikea prvo trgovino v Ljubljani začela graditi prihodnje leto. Družba sicer trenutno preverja možnosti spremembe prostorskih aktov v povezavi z gradnjo povezovalne ceste med Kajuhovo cesto in Ameriško ulico, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja za trgovski objekt.

Ker si švedski pohištveni velikan želi pospešiti gradnjo prve trgovine v Sloveniji, ki bo stala v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, je v začetku meseca podala vlogo za spremembo občinskega prostorskega načrta, do sredine junija bo predložila vso potrebno tehnično dokumentacijo in tako sprožila revizijski postopek.

Na Molu so pojasnili, da Ikea preverja možnosti spremembe prostorskih aktov, predvsem določil občinskega prostorskega načrta v povezavi z gradnjo nove povezovalne ceste med Kajuhovo cesto in Ameriško ulico. Ta je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja za trgovski objekt.

Ikea btc Foto: IKEA Sprememba določil je možna v postopku sprememb in dopolnitev izvedbenega dela občinskega prostorskega načrta, če se s prometno študijo in drugimi strokovnimi gradivi dokaže, da so drugačne rešitve sprejemljive s prostorskega, prometnega in okoljskega vidika, so pojasnili na Molu. Morebitno spremembo dostopnih cest bi bilo sicer treba predhodno preveriti s prometno študijo dostopnosti do Ikee in drugimi vplivi spremembe, so še dodali.

Na občini so pojasnili, da je cilj Mola in Ikee ureditev celotne okolice s sodobno javno infrastrukturo. Kot so dodali, je njihova namera tudi ureditev parka, ki bo po njihovi oceni pomembna pridobitev za ta del Ljubljane.

Ne v Ikei ne na Molu sicer niso pojasnili, kakšno spremembo prostorskega načrta si Ikea želi, a kot je neuradno poročal Dnevnik, naj bi si Ikea želela iz prostorskega načrta črtati prav zahtevo, da je omenjena povezovalna cesta pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja za nakupovalni center.

Domnevno naj bi Ikea občini celo postavila ultimat, da podpre njena prizadevanja, sicer bodo za več let zamrznili investicijo v Ljubljani, ki jo veliko Slovencev že nestrpno pričakuje, je še poročal omenjeni časnik.

Ikeina trgovina v Ljubljani, investicija je vredna 80 milijonov evrov, naj bi odprla okoli 300 delovnih mest, razprostirala pa se bo na približno 30.000 kvadratnih metrov površin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin