SiolNET. Posel danes Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mestni svetniki Ikei olajšali prihod v Ljubljano

0,54

termometer

Ikea
Foto: Reuters

Ljubljanski mestni svet je danes brez glasu proti podprl sklep, s katerim bodo švedskemu pohištvenemu velikanu Ikea omogočili hitrejši začetek gradnje trgovskega centra na območju ljubljanskega BTC. Za uporabno dovoljenje bo namreč zdaj lahko Ikea zaprosila brez dokončane južne dostopne ceste do nakupovalnega središča.

Mestni svetniki so sklep brez razprave potrdili s 36 glasovi za in tako odstranili pogoj, da lahko Ikea uporabno dovoljenje dobi šele po ureditvi južne dostopne ceste od križišča Kajuhove in Kavčičeve ulice do križišča Ameriške in Italijanske ulice, kjer je predvidena gradnja krožišča.

Ikea je sicer pobudo za izvedbo lokacijske preveritve za dopustitev individualnega odstopanja od prostorskega izvedbenega pogoja, kar je omogočila lani spremenjena gradbena zakonodaja, na občino vložila julija lani.

Zemljišča za gradnjo omenjene južne dostopne ceste bi morala pridobiti občina, a se je pri zemljiščih ob križišču Kajuhove in Kavčičeve ulice zapletlo. Zemljišča so namreč v lasti družbe Protect GL, ki je v stečaju, občina pa se s stečajnim upraviteljem ni uspela dogovoriti o prodajni ceni. Poleti 2016 je občina sprožila postopek razlastitve, ki so ga nato lansko jesen na željo občine ustavili, da bi postopek tekel po novi zakonodaji.

Ikea BTC City Posel danes To je mož, zaradi katerega v Ljubljani še ni Ikee

Švedski pohištveni velikan bo tako lahko kmalu začel z gradnjo, prva Ikeina trgovina v Sloveniji pa bi lahko vrata odprla prihodnje leto. Investicija je vredna 80 milijonov evrov in naj bi odprla okoli 300 delovnih mest, razprostirala pa se bo na približno 30.000 kvadratnih metrov površin.

Ikea btc Posel danes Ikea z novo napovedjo: Trgovino v Ljubljani odpiramo leta 2020 Ikea Dom Namesto, da bi pohištvo kupili, ga bo v Ikei mogoče najeti Ikea, hrana, mesne kroglice Trendi Bomo tudi v slovensko Ikeo hodili samo zaradi hrane?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin