Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 3. 2020,
12.18

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,28

2

Natisni članek

meja Petrol Mercator Koronavirus

Sreda, 18. 3. 2020, 12.18

4 leta, 1 mesec

Mercator, Petrol in Pošta Slovenije spreminjajo delovni čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,28

2

Mercator | Mercator spreminja delovni čas trgovin. | Foto STA

Mercator spreminja delovni čas trgovin.

Foto: STA

Da bi zajezili širjenje novega koronavirusa, so delovni čas trgovin prilagodili tudi v Mercatorju. Večina trgovin se bo z nekaj izjemami zapirala ob 18. uri. Spremenjen delovni čas vas čaka tudi na Petrolovih bencinskih servisih in Pošti Slovenije. Od danes so že zaprti maloobmejni prehodi s Hrvaško.

Mercator spreminja delovni čas trgovin

Mercator bo z jutrišnjim dnem prilagodil obratovalne čase trgovin. Vse trgovine bodo odprte do 18. ure (če že zdaj ne obratujejo po skrajšanem obratovalnem času), za vsako regijo pa so določili ključne trgovine, ki bodo odprte do 20. ure. V nedeljo bodo trgovine obratovale najdlje do 15. ure.  Za ta ukrep so se v družbi odločili, da zagotovijo nemoteno oskrbo prebivalcem in preprečijo tveganje dodatnih okužb. Nekatere druge trgovine so svoj delovni čas spremenile že v prejšnjih dneh. Več o tem v članku Trgovine zaradi koronavirusa spreminjajo delovni čas.

Petrol skrajšuje delovni čas na prodajnih mestih

Delovni čas so na 61 prodajnih mestih po državi skrajšali tudi pri Petrolu. Pri tem kupce prosijo, da pri vstopu na prodajna mesta, v skupni skrbi za zmanjševanje možnosti prenosa okužb, spoštujejo tudi omejitev vstopa in razdalje v čakanju na vstop. Podrobnejši seznam poslovalnic in njihov delovni čas najdete na spletni strani Petrola

Petrol skrajšuje delovni čas na prodajnih mestih. | Foto: STA , Petrol skrajšuje delovni čas na prodajnih mestih. Foto: STA ,

S skrajšanim delovnim časom tudi Pošta Slovenije

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in za zaščito zaposlenih je dodatne ukrepe sprejela tudi Pošta Slovenije. Uporabnike storitev pozivajo, da gredo na pošto samo, če je to zares nujno potrebno. Prav tako prosijo ljudi, da se vzdržijo spletnega nakupovanja nenujnih stvari. Večina poštnih poslovalnic bo od jutri odprta od 9. do 15. ure oziroma od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte ne bodo poslovale, hkrati pa ne bosta poslovali dežurni pošti. Več informacij na spletni strani pošte.

Hrvaška zapira mejne prehode za potniški promet

Da bi ustavili širjenje novega koronavirusa, se je danes zaprlo tudi 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško. Potnikom sicer potovanja v tujino v tem času odsvetujejo, za vstop na Hrvaško pa svetujejo uporabo večjih mejnih prehodov. 

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes napovedal, da bodo naši južni sosedje svoje mejne prehode opolnoči začasno zaprli za potniški promet.  Po poročanju STA je Božinović pojasnil, da bodo državljanom držav članic EU na Hrvaškem omogočili vrnitev domov, na Hrvaško pa bodo ob veljavnih ukrepih 14-dnevne izolacije spustili hrvaške državljane, ki so bili v tujini.

Medtem je več manjših mejnih prehodov s Slovenijo že zaprla tudi Avstrija. Na meji z Madžarsko je mogoč prehod le za državljane Madžarske. Promet poteka samo prek prehodov Pince in Dolga vas, tranzitni tovorni promet poteka in je organiziran v konvojih. Tranzitni tovorni promet iz Italije v Slovenijo je organiziran v konvojih.

koronavirus
Novice Infektolog svari: Koronavirus lahko prizadene vsakogar, tudi mlade #video
Novice Slovenec ujet na luksuzni križarki. Poglejte njegovo sporočilo. #video
Ne spreglejte