Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2021,
9.24

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,27

80

Natisni članek

MOL Slovenija bencin prodaja bencinski servis OMV Slovenija

Torek, 8. 6. 2021, 9.24

2 leti, 10 mesecev

Hrvati slavijo nakup črpalk OMV: Ina bo glavni dobavitelj Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,27

80

Bencinska črpalka | Mol je imel pred nakupom OMV Slovenija 53 bencinskih črpalk. | Foto STA

Mol je imel pred nakupom OMV Slovenija 53 bencinskih črpalk.

Foto: STA

Madžarski naftni trgovec Mol je kupil družbo OMV Slovenija in bo tako postal novi lastnik 120 bencinskih servisov po Sloveniji. Kupnina zanaša 301 milijon evrov. Hrvaška vlada je današnji dogovor Mola pozdravila. Izrazili so zadovoljstvo, da je Ina prepoznala poslovni interes in priložnost za širitev na slovenskem trgu.

Mol že ima v Sloveniji svoje bencinske črpalke, s prevzemom OMV pa bo skupno imel 173 črpalk in bo tako drugi največji ponudnik pri nas. Petrol jih ima 318.

"Ta korak je v skladu z našimi strateškimi cilji za nadaljnjo širitev mreže bencinskih servisov na obstoječih in potencialnih novih trgih Srednje in Vzhodne Evrope. Skupina MOL želi do leta 2025 doseči naš cilj − 2.200 bencinskih servisov, potencialno še več, če bi se pojavile dobre priložnosti. Slovenija ni nov trg za nas, saj smo v zadnjih 25 letih imeli priložnost ponuditi vrhunska goriva in storitve, Mol Slovenija pa je postala zgodba o uspehu. S tem korakom bomo, skupaj z družbo INA, postali ključni akter v Sloveniji," je povedal Zsolt Hernádi,  predsednik in izvršni direktor Skupine Mol.

Hrvati se veselijo: Od posla bo veliko imela tudi Ina

Hrvaška vlada je današnji dogovor Mola pozdravila. Izrazili so zadovoljstvo, da je Ina prepoznala poslovni interes in priložnost za širitev na slovenskem trgu. Mol je lastnik nekaj več kot 49 odstotkov Ine, hrvaška vlada pa je obdržala nekaj manj kot 45-odstotni delež.

"Dogovor dveh družb je izjemno pomemben, saj bo Ina glavni dobavitelj goriva za slovenski trg, to pa predstavlja zagotovilo za dolgoročno stabilnost in uspešnost poslovanja Ine, posebej, ko gre za projekt posodobitve rafinerije na Reki", so zapisali v današnjem sporočilu hrvaške vlade.

Pogodba o nakupu tudi predvideva, da Mol od OMV prevzame neporavnane najemne obveznosti, s čimer se bo kupnina povzpela na približno 346 milijonov evrov, je OMV objavil na svoji spletni strani. Transakcija bo zaključena po pridobitvi vseh dovoljenj, predvidoma v prihodnjem letu, so še navedli v OMV, kjer bodo del kupnine v višini 290 milijonov evrov (pred davki) namenili za poplačilo dolga. STA

Februarja napovedali prodajo

OMV | Foto: STA , Foto: STA , Avstrijci so slovenski del družbe OMV februarja v optimizaciji portfelja naložb označili med predvidenimi za prodajo. Maja so začeli zbirati ponudbe, zanimanja pa je bilo takrat po poročanju Financ kar nekaj.

OMV je na slovenski trg vstopil leta 1992, ko je z Istrabenzom in Ino ustanovil družbo OMV Istrabenz.

Trenutno v Skupini Mol obratuje 1.941 bencinskih servisov pod različnimi blagovnimi znamkami in v devetih državah. Skupina Mol ima vodilni tržni položaj na Madžarskem, Hrvaškem, Slovaškem ter v Bosni in Hercegovini, je drugi največji ponudnik na češkem trgu ter tretji največji v Sloveniji, Romuniji in Črni gori.

Na slovenskem trgu 19 let

Leta 2004 je postala avstrijska družba večinski lastnik podjetja, ki se je preimenovalo v OMV Slovenija. Mrežo bencinskih servisov imajo v Sloveniji organizirano po načelu franšiznega poslovanja.

OMV je sicer lani zabeležil 1,3 milijarde evrov čistega dobička, kar je 25 odstotkov manj kot leto prej. Ob tem je ustvaril 16,6 milijarde evrov prihodkov, kar je 29 odstotkov manj kot leta 2019. Dobiček iz poslovanja je upadel za 71 odstotkov na 1,1 milijarde evrov. Vzrok za slabše poslovanje sta padec cen in povpraševanja po nafti v luči pandemije covid-19. Slovenski del podjetja je predlani ustvaril 801,7 milijona prihodkov in skoraj 25 milijonov evrov dobička, kažejo podatki poslovnega asistenta Bizi.si.

Ne spreglejte