SiolNET. Posel danes Novice
0,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski Austria Trend Hotel ima novega lastnika

0,93

termometer

Hotel Ljubljana Austria Trend Hotel

Investicijski sklad KD Adriatic Value Fund, ki ga upravlja družba KD Skladi, je skupaj z družbo Peakside Capital od družbe CA Immobilien Anlagen kupil ljubljanski Austria Trend Hotel, so danes sporočili iz KD Skladov. Vrednosti posla ne želijo razkriti.

To je nakup četrte nepremičnine KD Skladov in Peakside Capital za nepremičninski sklad KD Adriatic Value Fund v Sloveniji, prvega so izvedli aprila 2018.

"Z nakupom Austria Trend Hotela sklad KD Adriatic Value Fund utrjuje svojo osnovno dejavnost in širi nepremičninski naložbeni portfelj tudi na področje hotelirske dejavnosti. To je v skladu z našo strategijo, da institucionalnim vlagateljem ponudimo najširši možen nabor nepremičnin naložbenega razreda v regiji Jugovzhodne Evrope," je dejal predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar.

Hoteli Bernardin Posel danes Spopad za hotele na Obali: Kostić in razbita državna vojska

S štirimi začetnimi naložbami so zadovoljni, "predvsem s hitrostjo, s katero nam je uspelo sredstva sklada investirati, saj na tem področju v Sloveniji orjemo ledino", je dodal Podlogar.

Hotel ima velik potencial za nadaljnjo rast

Tomasz Niezgodzki in mednarodne svetovalne družbe za nepremičnine Peakside Capital je povedal, da hotel turisti in poslovni gostje dobro poznajo ter da ima "s svojo odlično lokacijo, prepoznavnostjo in strukturo zgradbe velik potencial za nadaljnjo rast skupaj s celotnim slovenskim hotelirskim sektorjem".

Hotel Intercontinental Ljubljana Posel danes Lastnik najdražjega hotela v Ljubljani napoveduje gradnjo novega

Austria Trend Hotel stoji ob Dunajski cesti ima 214 sob ter med drugim restavracijo, wellness s savnami in fitnesom ter konferenčne sobe.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložbenih nepremičnin v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, pravijo v KD Skladih in dodajajo, da vse tri ciljne države predstavljajo regijo, kjer je "nepremičninski sektor še relativno nerazvit in donosi privlačni, dolgoročni uspeh sklada pa podpira tudi močna gospodarska rast".

Zlata lisica Trendi Zlata lisica - dober posel za mariborske hotele?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin