Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
17.35

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Zlata lisica Maribor hotel

Torek, 29. 1. 2019, 17.35

5 let, 4 mesece

Zlata lisica - dober posel za mariborske hotele?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Zlata lisica | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Ta konec tedna bo Snežni stadion gostil Zlato lisico, mi pa smo pri tamkajšnjih ponudnikih prenočišč preverili, kako smučarski spektakel pripomore k zasedenosti njihovih sob.

V hotelu Arena, zagotovo najboljši lokaciji za vse, ki jih zanima Zlata lisica – stoji namreč neposredno ob Snežnem stadionu -, so zaradi petkove in sobotne tekme povsem razprodani, in to vse do ponedeljka. Sestava gostov je mešana, so povedali, gostijo tako organizatorje kot tekmovalke in njihove ekipe, pa tudi individualne goste, ki so si prišli ogledat tekme.

V hotelu Arena, v "prvi vrsti" Zlate lisice, so popolnoma zasedeni vse do ponedeljka, gostijo pa tako tekmovalne ekipe kot gledalce. | Foto: Mediaspeed V hotelu Arena, v "prvi vrsti" Zlate lisice, so popolnoma zasedeni vse do ponedeljka, gostijo pa tako tekmovalne ekipe kot gledalce. Foto: Mediaspeed

Skoraj povsem zasedeni so tudi hoteli Term Maribor, čeprav tam gostov, ki bi prišli le zaradi ogleda Zlate lisice, niso zaznali. V njihovih mestnih hotelih ter v hotelu Habakuk pod Pohorjem gostijo tekmovalke in njihove ekipe, v Habakuku tudi VIP-goste, medtem ko hotel Bellevue na Mariborskem Pohorju zasedajo počitniški gostje.

Dodana vrednost za goste, ki so prišli na počitnice

"Zagotovo pa bodo številni individualni gostje ta konec tedna izkoristili tudi za ogled Zlate lisice," je dejala Anita Ačko, vodja prodaje v Termah Maribor. "Zlata lisica je dodana vrednost za naše goste, dogodek takih razsežnosti in tekmovalke takega kova zagotovo pripomorejo k temu, da se širi glas o nas kot destinaciji," je zatrdila.

Hotel Habakuk med drugim gosti VIP-goste prireditve. | Foto: spletna stran hotela Hotel Habakuk med drugim gosti VIP-goste prireditve. Foto: spletna stran hotela

Manjši, praviloma cenejši ponudniki prenočišč so medtem svoje kapacitete napolnili predvsem z gledalci. Na primer v Pohorski kavarni, ki je med ponudniki prenočišč ena najbližjih Snežnemu stadionu. Potrdili so, da so ta konec tedna postelje napolnili predvsem na račun Zlate lisice, saj bo 90 odstotkov gostov, ki bodo bivali pri njih, pod Pohorje prišlo na ogled tekem.

Med tistimi, ki so v času Zlate lisice redno razprodani, je tudi radvanjski penzion Mlada lipa. Nič drugače ni letos, njihove kapacitete so ta konec tedna polne, gostje, ki bivajo pri njih, pa so prišli izključno zaradi Zlate lisice. Letos so sicer opazili nekoliko več gostov iz Slovaške, kar lahko zagotovo pripišemo Petri Vlhovi, ki je s svojimi uspehi na Slovaškem poskrbela za pravo smučarsko evforijo.

Mlada lipa, sicer tudi priljubljeno gostišče, je v času Zlate lisice redno razprodana. | Foto: spletna stran hotela Mlada lipa, sicer tudi priljubljeno gostišče, je v času Zlate lisice redno razprodana. Foto: spletna stran hotela

Ne le pod Pohorjem, ampak tudi v središču mesta

Priliv zaradi Zlate lisice občutijo tudi hoteli, ki niso v neposredni bližini prizorišča. Večinoma sicer gostijo tekmovalne ekipe, pa tudi novinarje, ki so prišli poročat o tekmah, medtem ko so v Garden Rooms, ki spadajo pod okrilje hotela Maribor v samem središču mesta in so ta konec tedna povsem razprodani, večino sob oddali gostom, ki so si prišli ogledat tekme. "Največ jih je prišlo iz Avstrije," je dodala vodja hotela Maribor Jasmina Malajner.

Tudi v turistično-informacijskem centru Maribor so se za nakup vstopnic za Zlato lisico oziroma za prenočišča v tem terminu zanimali številni turisti iz tujine, prevladovali so predvsem Avstrijci in Hrvati. "Ocenjujemo, da bodo večji ponudniki namestitev zasedeni stoodstotno, gostje bodo predvsem iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Srbije, pa tudi iz Slovaške, Švedske, ZDA in Kanade," je povedala Vesna Horvat, pomočnica direktorice v Zavodu za turizem Maribor - Pohorje.

Največ obiskovalcev Zlate lisice je tradicionalno iz sosednjih držav, letos pa so ponudniki namestitev opazili porast rezervacij iz Slovaške. | Foto: Marko Vanovšek/Sportida Največ obiskovalcev Zlate lisice je tradicionalno iz sosednjih držav, letos pa so ponudniki namestitev opazili porast rezervacij iz Slovaške. Foto: Marko Vanovšek/Sportida

"Znani smo po tem, da navijamo prav za vse tekmovalke"

"Zlata lisica je znamko Maribora z mestnim smučiščem postavila na svetovni zemljevid športnih turističnih mest," je dodala Vesna Horvat, "dogodek vsako leto obišče veliko domačih in tujih gledalcev. Smučarke rade povedo, da je vzdušje v Mariboru zmeraj odlično, saj smo znani po tem, da navijamo prav za vse tekmovalke."

Preberite še:

Mariborsko Pohorje
Trendi Top 10 ugodnih evropskih smučišč: med najboljše uvrstili Pohorje
Zlata lisica
Sportal Pogled v nebo in koledar: kdaj je pravi čas za Zlato lisico?
Ne spreglejte