SiolNET. Posel danes Novice
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na prodaj 117 za Agrokor neuporabnih nepremičnin

0,31

termometer

Agrokor
Foto: Siol.net

Fortenova grupa, ki je nastala iz zdravega dela Agrokorja, je na posebni spletni strani v hrvaškem in angleškem jeziku objavila prodajo 117 nepremičnin, ki ne sodijo v osnovno dejavnost skupine. Na seznamu je videti večinoma zemljišča na različnih koncih Hrvaške, a tudi sedem komercialnih nepremičnin, ki jih družba ne uporablja.

Mercator Posel danes Skupina Mercator v prvem četrtletju z izgubo, družba z dobičkom

Ponujene nepremičnine so razvrstili po kategorijah komercialne nepremičnine, stanovanjske nepremičnine, zemljišča in ostalo. Največ je zemljišč (109), sedem je komercialnih nepremičnih, eno poslopje pa je v rubriki ostalo. Ob fotografijah nepremičnin so na spletni strani nekretnine.fortenovagrupa.hr objavili tudi podroben opis njihovega stanja in začetno ceno. 

V ponudbi ni nobene nepremičnine v Sloveniji.

Do 16. septembra bodo sprejemali nezavezujoče ponudbe, zavezujoče pa od 30. septembra do 30. oktobra, so napovedali.

Pojasnili so, da gre za premoženje, ki ga družba ne uporablja. Na prodaj so nepremičnine, ki jih je nekoč kupil Agrokor, a večinoma nikoli ni našel uporabe zanje. Zapisali so, da obstaja še več tovrstnih nepremičnin ter da bodo seznam na spletni strani redno posodabljali.

Mercator. Novice Agrokor prenesli na drugo podjetje, Mercator ostaja pri "starem" #video

Tudi Mercator pod okrilje nove skupine?

Na Fortenovo grupo, ki je zaživela aprila, naj bi bil v prihodnjih mesecih prenešen tudi Mercator. V prvi fazi so nanjo prenesli podjetja, ki sodijo pod tako imenovani lex Agrokor - vsa insolventna podjetja so dobila nova imena, na koncu imena imajo dodano besedo plus (na primer Konzum plus). Mercator in ostala podjetja iz skupine, ki ne sodijo pod lex Agrokor, pa naj bi bila prenesena v drugi fazi.

Zdravko Počivalšek Posel danes Počivalšek: Za Mercator si želimo zdravega lastnika

Mercator prodal deset svojih centrov

Spomnimo, da je Mercator oktobra lani deset svojih centrov prodal avstrijski Supernovi, kljub temu pa ostaja lastnik 81 odstotkov nepremičnin, v katerih ima svoje trgovine.

Več v članku Mercator prodal deset trgovskih centrov po Sloveniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin