SiolNET. Posel danes Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zadovoljstvo pri spletnem nakupovanju

Kupci v Telekomovem programu zvestobe nadpovprečno zadovoljni

0,13

termometer

Spletno nakupovanje | Zadovoljstvo kupcev je izjemnega pomena tudi v spletnih trgovinah, katerih priljubljenost ob epidemij raste še veliko hitreje. | Foto:
Zadovoljstvo kupcev je izjemnega pomena tudi v spletnih trgovinah, katerih priljubljenost ob epidemij raste še veliko hitreje.

V Telekomu Slovenije napovedujejo, da bodo kupcem v programu zvestobe poleg izdelkov lahko kmalu ponudili tudi storitve, predvsem s področja turizma, zdravja in izobraževanj, hkrati pa zanje pripravljajo tudi nove aktivnosti in ugodnosti.

Epidemija covid-19 je rastoči trend nakupovanja prek spleta močno pospešila, tudi v Sloveniji. A enako kot kupci vseh fizičnih trgovin ne sprejmejo enako dobro, so tudi pri spletnih trgovinah razlike glede zadovoljstva njihovih kupcev.

Podatki Statističnega urada Slovenije kažejo, da je v prvem četrtletju letos prek spleta nakupovalo 59 odstotkov ljudi, starih med 16 in 74 let, največ jih je opravilo do dva spletna nakupa. Najpogosteje so nakupovali oblačila in obutev, med storitvami pa so sklepali ali podaljševali naročniška razmerja za internet in storitve mobilne telefonije.

Vrednost spletnih nakupov je bila največkrat med 100 in 299 evri. Kupcem pa so pri tem pomembni mnogi elementi spletnega nakupovanja, ki presegajo zgolj ugodno ceno. Zadovoljstvo temelji na celoviti izkušnji s spletnim nakupom.

Dejanske izkušnje kupcev je razkrila raziskava družbe Valicon, ki so jo opravili na splošnem vzorcu panela anketiranih JazVem in bazi uporabnikov Telekoma Slovenije. Ugotovili so, da je zadovoljstvo z nakupom v programu zvestobe Telekoma Slovenije višje kot pri drugih spletnih nakupih izdelkov na obroke.

Pri Telekomu Slovenije ne skrivajo zadovoljstva nad rezultati raziskave o zadovoljstvu kupcev v njihovi  spletni trgovini programa zvestobe. | Foto: zajem zaslona Pri Telekomu Slovenije ne skrivajo zadovoljstva nad rezultati raziskave o zadovoljstvu kupcev v njihovi spletni trgovini programa zvestobe. Foto: zajem zaslona Največ povsem zadovoljnih kupcev

Indeks zadovoljstva strank (CSI) znaša 82 točk, to je kar sedem točk več glede na povprečje drugih spletnih trgovin, kjer so kupci kupovali na obroke, hkrati pa ima Telekom Slovenije tudi največ popolnoma zadovoljnih kupcev.

Nakup v ponudbi programa zvestobe v spletni trgovini Telekoma Slovenije je po mnenju anketiranih v primerjavi z drugimi spletnimi nakupi preprostejši, kar 86 odstotkov vprašanim je spletna trgovina malo ali pa povsem olajšala nakup.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin