SiolNET. Posel danes Novice
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajski gradbinci s 660 milijoni evrov za razvoj mariborskega letališča

2,45

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Največje gradbeno podjetje na svetu bo v prenovo in podaljšanje steze na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru vložilo 660 milijonov evrov. Podjetji SHS Aviation in China State Construction Engineering Corporation sta danes podpisali pogodbo, sporočajo iz Mestne občine Maribor (MOM).

China State Construction Engineering Corporation je največje gradbeno podjetje na svetu, ki na lestvici največjih globalnih korporacij Fortune global 500 zaseda 24. mesto.

Delegacija Mestne občine Maribor se je v Pekingu sestala s predstavniki podjetja China State Construction Engineering Corporation. "To je gostom predstavilo študijo multiplikativnih učinkov investiranja v Maribor oziroma okolico Maribora, kar se navezuje na investiranje v mariborsko letališče, razširitev industrijske cone Tezno in gradnjo novega Mednarodnega poslovnega centra v Mariboru," so sporočili iz MOM.

Kot je pojasnil prokurist podjetja SHS Aviation Marko Gros, so danes v Budimpešti podpisali predpogodbo, s katero so uresničili idejo, da bi se priključili drugemu paketu financiranja s strani iniciativne 16+1, ki ga omogoča Kitajska.

660 milijonov evrov bo po Grosovih besedah namenjenih podaljšanju piste, povečanju terminala, povečanju skladišč za tovor in za druge dejavnosti, hangarjem, hotelskim nastanitvam in podobno. Predpogodbo je sicer Gros ocenil za začetek sodelovanja in vstopnico za pridobitev sredstev iz nabora sredstev svilne poti. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin