Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
19.05

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

2

Natisni članek

Dragomir Matić politika uprava Andrej Božič Luka Koper

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 19.05

6 let, 4 mesece

Kdo je mož, ki naj bi se zavihtel na vrh Luke Koper? #intervju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

2

Še pred koncem leta bodo na izredni skupščini Luke Koper glasovali o nezaupnici upravi družbe pod vodstvom Dragomirja Matića. Čeprav so rezultati Matićeve uprave dobri, so v Slovenskem državnem holdingu (SDH), ki je večinski upravljalec luke, napovedali, da bodo nezaupnico upravi podprli. Novi šef naj bi z novim letom tako postal direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, ki namigovanj o vzponu na vrh Luke Koper še ne želi komentirati.

Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet TV


"Tega ne želim komentirati. Verjamem, da se proces menjave uprave formalno niti še ni začel, in ne vem, koga so nagovarjali za ta položaj in ali je to koga zanimalo. Kar zadeva mene, lahko povem, da so o tem vprašali tudi mene, vendar pa nisem v nobenem postopku," je informacije o tem, da se bo zavihtel na vrh Luke Koper, na konferenci Ted-ex v Cankarjevem domu za Planet Danes komentiral Andrej Božič.

Božič: Ključ do uspešnega podjetja je spoštovanje

Luka Koper v očeh marsikaterega opazovalca velja za podjetje, v katerih se dogajajo najbolj divje in najmanj pregledne kadrovske menjave, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, ki v javnosti velja za najbolj verjetnega naslednika Dragomirja Matića na čelu uprave Luke Koper, je prepričan, da je ključ do uspešnega podjetja spoštovanje.

"Če spoštuješ človeka, potem veš, da ima človek svoje interese in da bo delal stvari zaradi tega, ker jih bo hotel delati, ali pa bo delal stvari samo pod prisilo oziroma toliko časa, kot bo ta trajala. To pomeni, da je temelj pri vodenju podjetja to, kako povezati ljudi, da bodo skupaj počeli tisto, v kar bodo verjeli," je recept za uspešno vodenje pojasnil Božič.

Svet delavcev bi lahko stopil v bran Matićevi upravi

Ob namigovanjih, da prihaja na čelo Luke Koper, je Božič, ki je lani prejel tudi laskavi naziv menedžer leta, previden. Svet delavcev, ki sicer podpira vsako dobro upravo, bi lahko zdajšnji Matićevi upravi, kot je to že storil v preteklosti, spet stopil v bran.

"Svet delavcev stoji za tem, da je vse pregledno, da se dela po zakonih in da Luka Koper še naprej dela tako uspešno kot doslej. Naša uprava je kljub vsem polenom pod nogami dokazala, da dela odlično. Z vsemi rekordi, rezultati in kljub temu, da nimamo novih vhodov in da prvi pomol ni podaljšan," je dejal predsednik sveta delavcev Mirko Slosar.

Korelič: Politika se preveč vmešava v luko

Da se politika preveč vmešava v Luko Koper, je prepričan tudi dolgoletni prvi mož Luke Koper Bruno Korelič. "Danes je očitno bolj pomembno, ali si naš ali nisi naš, ne pa, ali znaš in koliko veljaš glede na rezultate, ki jih dosegaš," je aktualno dogajanje v našem največjem pristanišču komentiral Korelič.

Ali bo Luko Koper z novim letom res vodil Božič, bo jasno 28. decembra, ko bodo na izredni skupščini sprejeli odločitev o nezaupnici Matićevi upravi, oziroma naslednji dan, ko se bo sestal nadzorni svet družbe.

Ne spreglejte