SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Kako kupiti Ethereum (ETH) še danes?

Oglasno sporočilo

Če kdo omeni besedo "kriptovaluta", večina ljudi pomisli na bitcoin, kar je popolnoma razumljivo. Bitcoin je bil prva moderna kriptovaluta in je po številnih merilih najvišje uvrščena kriptovaluta. Bitcoin predstavlja približno 40 odstotkov celotne tržne kapitalizacije kriptovalut.

kako kupiti ethereum | Foto:

A bitcoin ni edina kriptovaluta na sceni. Od leta 2009, ko je bil bitcoin lansiran na trg, so ekipe po vsem svetu uvedle na tisoče kriptovalut. Številne so bile ustvarjene za podporo specifičnim tržnim nišam ali blockchain projektom.

Ena kriptovaluta je še posebej pritegnila pozornost uporabnikov, razvijalcev in vlagateljev. Ethereum je druga največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji in predstavlja približno 17 odstotkov trga.

To je eden od razlogov, zakaj se ljudje želijo naučiti, kako kupiti ethereum. Vendar pa ethereum ni pomemben samo zaradi drugega mesta v tekmi tržne kapitalizacije. Ima edinstveno vlogo na današnjem trgu kriptovalut in v nastajajočem svetu blockchain aplikacij. Tudi vi ste lahko del tega, če se naučite, kako kupiti ethereum.

V ČEM JE ETHEREUM EDINSTVEN?

Bitcoin je bil uveden kot elektronska alternativa vladnim valutam fiat. Ta cilj je vodil skrivnostnega Satošija Nakamota, ko je razvijal specifikacije bitcoina, kar od takrat navdihuje tako kupce kot vlagatelje.

Ethereum bi se lahko uporabljal kot splošna valuta, vendar to ni glavni cilj, ki je vodil njegove ustvarjalce. Ethereumov ekosistem vidijo kot platformo za razvoj in uporabo blockchain aplikacij.

Ključnega pomena pri tem je ethereumova podpora pametnih pogodb. Ethereum blockhain ni le javna knjiga, ki beleži transakcije ETH. Prav tako je odprta platforma, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje stranskih ali zasebnih verig in izvajanje blockchain aplikacij. 

ethereum kriptomat kako kupiti | Foto:

Večina blockchain aplikacij, vključno z večino aplikacij v hitro rastočem sektorju decentraliziranih financ, deluje na omrežju ethereum. 

Poleg tega se na ethereumu izvaja ERC-721 protokol, ki omogoča ustvarjanje nezamenljivih žetonov (NFT-jev). Eksplozivni trg NFT v veliki meri temelji na ethereumu.

Ti dejavniki spodbujajo številne vlagatelje, da se naučijo, kako kupiti ethereum.

Aplikacije DeFi in NFT je sicer mogoče ustvariti na drugih blockchainih poleg ethereuma, med katerimi nekatere že ponujajo konkurenčne napredne funkcije. Toda v resnici je ethereum trenutno temeljna tehnologija za dva velika in rastoča tržna segmenta. Leta 2021 je ethereum obdelal več transakcij kot bitcoin blockchain.

Zaradi vsega tega je ethereum zelo privlačen za vlagatelje, ki gledajo v prihodnost.

KJE KUPITI ETHEREUM?

Kriptovalute lahko kupite na številnih mestih. Mnoge staromodne platforme od kupcev zahtevajo, da namestijo zunanje denarnice, zaščitijo heksadecimalne kriptografske ključe in neposredno uporabljajo blockchain tehnologijo. Za večino uporabnikov to ni kraj, kjer bi kupili ethereum. Brez diplome iz računalništva je najboljši način za nakup in prodajo ethereuma ustvarjanje računa na spletni borzi kriptovalut, kot je Kriptomat. Te spletne storitve zagotavljajo trenutno trgovalno ceno ethereuma in vam ponujajo možnost nakupa. Ko ljudje sprašujejo, kje lahko kupijo ETH, je to najboljši odgovor.

Pri ustvarjanju računa gre za več kot le za izbiro uporabniškega imena in gesla. Najboljše borze bodo od vas zahtevale, da verificirate svojo identiteto, tako da predložite kopijo vladnega osebnega dokumenta in morda tudi druge dokumente. Te,  t. i. "Know Your Customer (KYC)", predpise zakonsko zahtevajo spletna mesta in aplikacije, ki izpolnjujejo določbe o preprečevanju pranja denarja iz EU GDPR zakonodaje.

Verifikacija identitete je na številnih borzah s kriptovalutami dolgotrajen in zapleten postopek. Na poenostavljenih spletnih mestih, kot je Kriptomat, ki deluje po vsej EU in svetu, je postopek preprost in ga lahko opravite v nekaj minutah.

Najprej morate navesti svoj naslov in naložiti visoko ločljivo fotografijo potnega lista (ali v nekaterih državah vozniškega dovoljenja). Kriptomat vas vodi pri ustvarjanju in nalaganju selfija − fotografije, ki se ujema s fotografijo na vašem državnem osebnem dokumentu. Če je vse v redu, bo vaša identiteta verificirana v nekaj minutah.

ethereum kriptomat | Foto:

Za nakup ethereuma in drugih kriptovalut je naslednji korak polnjenje računa. Običajne možnosti vključujejo kreditne in debetne kartice, bančna nakazila SEPA in storitve za gotovinska plačila, kot sta Neteller in Skrill. Kreditne in debetne kartice so na splošno najvarnejše in najlažje, vendar ugledne borze kriptovalut ponujajo več možnosti.

Ko vaše nakazilo prispe na vaš račun, lahko opravite nakup. Odvisno od borze, greste na ethereum stran in pritisnete "Nakup" ali pa v meniju izberete "Nakup" in s seznama kriptovalut izberete ETH.

To je vse − zdaj ste strokovnjak za umetnost kupovanja kriptovalut. Ključna odločitev je, kje kupiti ethereum. Ocenite licence, varnostne postopke, naložbena orodja in podporo strankam ter poiščite platformo, ki vam najbolj ustreza.

Ethereum se prodaja po več tisoč evrov na kovanec, vendar vam ni treba kupiti celega kovanca ETH. Odvisno od minimalnih zahtev za nakup na borzi, ki jo uporabljate, lahko kupite tudi samo za 25 ali 30 evrov ethereuma.

Na koncu ne dobite fizičnega kovanca. Lastništvo kupljenega ethereuma se prenese na vaš elektronski naslov v blockchain omrežju, ki služi kot tehnična podlaga ethereuma. Nekega dne se lahko odločite za namestitev programske denarnice za kriptovalute, ki vam omogoča dostop do blockchaina, vendar večina uporabnikov raje uporablja skrbniško borzo, kot je Kriptomat, ki varuje njihove kriptovalute in v njihovem imenu opravlja zapletene blockchain transakcije.

Naročnik oglasnega sporočila je KRIPTOMAT.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin