SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
 • Messenger
 • Messenger

Kaj se lahko zgodi z vašimi prihranki v času inflacije?

Oglasno sporočilo

Ta trenutek več kot 24 milijard evrov na bančnih računih Slovencev izgublja kupno moč. Zdaj je skrajni čas za naložbo v prihodnost.

delnice, trgovaje, denar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Danes je gospodarsko in finančno okolje nestabilno. Po dolgotrajni krizi, ki jo je povzročila pandemija covid-19, se svet spopada z novo resničnostjo. Vojna v Ukrajini je prinesla nove razsežnosti, negotovosti in ukrepe, ki vplivajo na vrednost evra, merjeno v dobrinah.

Zaradi vsesplošno višjih cen je znatno upadel indeks zaupanja potrošnikov, ki prikazuje stopnjo optimizma potrošnikov o stanju gospodarstva. Z vrha EU opozarjajo, da bo pred vojno napovedana štiriodstotna gospodarska rast v letu 2022 zelo težko dosegljiva. Indeks zahodnoevropskega trga MSCI Europe je marca zaostal za rastjo v ZDA in mesec sklenil z 0,42 odstotka pozitivnega donosa.

Ameriška centralna banka Fed je prvič po letu 2018 dvignila ključno obrestno mero in tako začela cikel zaostrovanja monetarne politike. Za zategovanje denarne politike so se po pričakovanjih odločili tudi pri ECB in nekaterih centralnih bankah gospodarstev v razvoju.

Kaj se dogaja

Na trenutno stanje na področju finančnih in gospodarskih trgov vpliva več dejavnikov, med katerimi lahko navedemo:

 • visoko inflacijo,
 • krizne geopolitične razmere na vzhodnem delu Evrope, ki vplivajo na psihologijo vlagateljev (strah), posledično pa so vlagatelji pri svoji razporeditvi finančnega premoženja zelo konservativni,
 • nizke obrestne mere depozitov,
 • volatilnost na kapitalskih trgih,
 • neustrezno alokacijo premoženja Slovencev v trenutnih razmerah in glede na demografske smernice.

Kakšna je rešitev za vaše prihranke?

Zdi se, da so stroški osnovnih dobrin in storitev iz dneva v dan višji. Cene surovin in energentov vsemu temu dajejo poseben pečat. Če imate kaj denarja shranjenega pod žimnico, bi vas moralo ob vseh številkah zmraziti. Evro jutri bo namreč, merjeno v dobrinah, vreden manj, kot je vreden evro danes.

Kaj to pomeni za vaše prihranke?

finance denar varčevanje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zaradi izjemno nestabilnih razmer se znova postavlja vprašanje, kam s prihranki.

Da bi lažje razumeli vse okoliščine in vpliv razpoloženja vlagateljev na naložbene odločitve, so v družbi Generali Investments organizirali brezplačen finančni webinar z naslovom "Imate prihranke na bančnem računu? 3 stvari, ki jih morate vedeti".

Prijavite se TUKAJ.

Ena od rešitev, ki vam jo bodo predstavili na webinarju, je portfelj – torej tako alokacijo finančnega premoženja, da bi bila odporna proti vsaki krizi.

Pravilno strukturiran portfelj je vedno najboljša zaščita pred inflacijo in kakršnokoli krizo. Kakšen je ta portfelj, boste izvedeli na  finančnem webinarju družbe Generali Investments.

Na webinarju bodo med drugim tudi poudarili:

 • Kako lahko plemenitite prihranke, ko udobje depozita ne prinaša donosov, inflacija pa jih manjša?
 • Kako se zaščititi pred inflacijo v obdobju volatilnih kapitalskih trgov?
 • Kateri naložbeni strategiji slediti v obdobju velike volatilnosti na kapitalskih trgih?
 • Kratkoročni nihaji so priložnosti kupiti več in ceneje za dolgoročne vlagatelje.
 • Zakaj ne loviti dna? Ne čakajte boljše priložnosti. Vlagajte zdaj, ker vas vsako zamujeno leto drago stane.

Prijavite se na brezplačni webinar "Imate prihranke na bančnem računu? 3 stvari, ki jih morate vedeti" in ugotovite, kje delate napako.

To je tržno sporočilo. Pred sprejemom naložbene odločitve preberite dokumente s ključnimi podatki za vlagatelje in prospekt. Generali Investments, d. o. o., Ljubljana.

Naročnik oglasnega sporočila je Generali Investments, d. o. o., Ljubljana.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin