SiolNET. Posel danes Novice
8,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Joc Pečečnik prodal Interblock. Je res dobil toliko milijonov?

8,94

termometer

Joc Pečečnik |  | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Izdelovalec igralniških naprav Interblock, katerega ustanovitelj in dolgoletni lastnik je bil podjetnik Joc Pečečnik, ima novega lastnika. Uradna kupnina ni znana, Finance pa poročajo, da naj bi novi lastniki za podjetje odšteli 300 milijonov evrov.

Joc Pečečnik je prodal Interblock podjetju s Kajmanskih otokov IB OCM Voteco, poroča časnik Finance. Za novim kupcem naj bi sicer stal ameriški sklad Oaktree Capital Management, ki po lastnih navedbah upravlja s 164 milijardami dolarjev premoženja. Uradna kupnina ni znana, Finance pa poročajo, da naj bi novi lastniki za podjetje odšteli 300 milijonov evrov.

Že konec leta 2019 je sicer v javnost prišlo, da je Pečečnik tik pred prodajo večinskega deleža v Interblocku oz. 60-odstotnega deleža v krovnem holdingu Elektroncek Group na Nizozemskem. Pečečnik je še pred tem prodal igralnici Kongo in Lev avstrijskemu velikanu Novomatic, leta 2006 pa je avstralsko podjetje Aristocrat Leisure od njega za 30 milijonov evrov že odkupilo polovični lastniški delež v Interblocku, a mu ga pozneje zaradi krize in velikega upada naročil prodalo nazaj za 12 milijonov evrov.

Na današnji skupščini je sicer novi lastnik potrdil preoblikovanje Interblocka iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Z dnem preoblikovanja bosta razrešena tudi dosedanja izvršna direktorja Interblocka d. d. Tomaž Žvipelj in Rok Uhan, direktorji Interblocka d.o.o. pa bodo postali v ZDA živeči John ConnelyDavid Benjamin Quick, Matthew Charles Wilson in John Louis Kruse.

Ivo Boscarol. Novice Boscarol z astronomsko donacijo razveselil someščane #video

Pečečnika je revija Manager lani uvrstila na sedmo mesto najbogatejših Slovencev, njegovo premoženje so ocenili na 200 milijonov evrov.

Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec. Posel danes SBC o Golobu, Mescu in Fajonovi: Zgraditi želijo stanovanjske gete za reveže Joc Pečečnik Novice Pečečnik ostal brez parcel ob Plečnikovem stadionu joc p Novice Klub slovenskih podjetnikov v poslovno partnerstvo z The Economistom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin