SiolNET. Posel danes Novice
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janković: Ne boste me uvrščali med tiste, ki nimajo nabiralnika #video

0,38

termometer

Na okrajnem sodišču je bila obravnava, v kateri rogovci tožijo ljubljansko občino zaradi nasilne deložacije iz stare tovarne Rog, ki jo želi občina preurediti. Ljubljanski župan Zoran Janković pa rogovce v drugem postopku toži zaradi motenja posesti. Župana na sojenje ni bilo, srečali so se po tem, ko so protestniki zaradi prodaje hostla Celica vdrli na prireditev v Mestnem muzeju.

[video: 66861 / ]

Novinar: Marko Gregorc/Video: Planet TV


Jankovića je na sodišču dopoldne opravičil odvetnik. Župan pa je pozneje povedal, da je v zvezi z Rogom svoje že povedal in na sojenje ne bo več hodil. "Sodišče je dovolilo, da ne grem, da nisem več potreben. Jaz sem dal dvakrat izjavo, ki je ista," je o tej temi za Planet TV dejal ljubljanski župan.

Iz stavbe okrajnega sodišča v Ljubljani po obravnavi so prišli le rogovci. "Ni pošteno, da ne pride na obravnavo, ker mi, če ne pridemo, se ve, kaj se zgodi. Pride policija in nas odpelje na sodišče," je dejal Irfan Bepirević. Župan pa je kljub odsotnosti še vedno prepričan, da popolnoma spoštuje slovensko sodstvo.

"Vi me med tiste, ki nimajo nabiralnika, ne boste uvrščali. Hodim na vse razprave, kamorkoli me vabijo. Tudi bolan, ker se nočem izgovarjati," se je branil Janković.


Občinska dražba za hostel Celica neuspešna, nihče ni plačal varščine #foto #video 


Župan že načrtuje, kaj bo naredil z Rogom

Na MOL, ki jo vodi Zoran Janković, že načrtujejo obnovo Roga. Na MOL, ki jo vodi Zoran Janković, že načrtujejo obnovo Roga. In medtem ko se občina in rogovci na sodišču pravdajo še v osmih ločenih postopkih, občina že načrtuje obnovo tovarne. Na Mol so pripravili posnetek, v katerem predstavljajo preteklost in prihodnost Roga. Obregnili so se tudi ob uzurpatorje.

Propaganda alternativno-kulturnega mesta je povsem neprimerna, menijo rogovci. Prepričani so, da v prenovljeni tovarni prostora zanje ne bo. Čeprav že debelo desetletje ustvarjajo alternativno kulturo.

"Več kot preveč sem prepričan, da ti rogovci imajo prostor v novem Rogu," je bil prepričan Ratko Stojilković. In orožje, s katerim bodo to dosegli? Sodišče.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin