SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inflacija na ravni cen proizvajalcev v ZDA blizu ničle

0,04

termometer

inflacija | Hrana se v ZDA avgusta glede na julij na ravni cen proizvajalcev ni podražila. | Foto:
Hrana se v ZDA avgusta glede na julij na ravni cen proizvajalcev ni podražila.

Cene na ravni proizvajalcev so se v ZDA avgusta glede na julij znižale za 0,1 odstotka. Od avgusta lani so narasle za 8,7 odstotka, kar je visoko, a bistveno manj od julija, ko je bila letna inflacija na ravni cen proizvajalcev 9,8-odstotna, poroča ministrstvo za delo ZDA.

Osnovna inflacija brez cen energije in hrane ter trgovinskih storitev je bila na ravni cen proizvajalcev avgusta na mesečni ravni 0,2-odstotna, na letni pa le 5,6-odstotna.

Podatki ministrstva za delo so bolj ali manj v skladu s pričakovanji analitikov, ki so napovedovali 0,1-odstotni mesečni padec inflacije in 0,3-odstotno rast osnovne inflacije.

Padec inflacije na ravni cen proizvajalcev je skoraj izključno posledica znižanja cen energije. Ta se je od julija pocenila za šest odstotkov, bencin pa se je pocenil za 12,7 odstotka.

Hrana se avgusta glede na julij na ravni cen proizvajalcev ni podražila.

Robert Golob, Stožice Siol Plus Sto dni cunamija Roberta Goloba mraz zima energetni zemeljski plin draginja Posel danes Ideje Evropske komisije za boj z draginjo energentov brez podpore revščina mraz draginja ogenj Posel danes Spopad z draginjo: "Kdor bo porabil manj, bo plačal nizko ceno. Kdor pa več ..."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin