SiolNET. Posel danes Novice
5,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenje išče okrog 100 novih delavcev za delo v proizvodnji

5,62

termometer

Gorenje Velenje
Foto: Ana Kovač

Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi 71 delavcem, zaradi povečanega povpraševanja in posledično rasti proizvodnje potrebuje večje število novih delavcev v proizvodnji. Gre za okoli 100 delavcev, ki bi delo začeli septembra, je povedal predstavnik Gorenja Denis Oštir.

Kot je Oštir danes pojasnil, so vsem omenjenim preseženim delavcem ponudili zaposlitev v proizvodnji, a le del jih je ponudbo sprejelo.

Delavce potrebujejo v proizvodnji pralnih in sušilnih aparatov

Nove delavce bodo zaposlili za določen čas, potrebujejo pa jih v vseh svojih obratih v Velenju, največ pa v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev, saj je zdaj sezona za te aparate, je še dejal Oštir.

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih 270 delavcev, nato pa so številko zmanjšali na omenjenih 71. Gre za zaposlene v režijskih službah, ki so vezane na proizvodnjo, kot so skladiščniki, blagovni manipulanti in kontrolorji kakovosti.

V postopkih, ki tečejo že dlje časa, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1.393 zaposlenim v režiji. Pri tem so ohranili višine plač in druge pravice.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj ter da reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Čim prej si želijo novo tovarno, kjer bo delo dobilo tisoč delavcev

Vodstvo Gorenja se sicer prizadeva za čimprejšnjo gradnjo nove tovarne televizijskih aparatov, v kateri bo zaposlilo tisoč delavcev. V prvi fazi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin