Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2023,
14.48

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Hisense Gorenje Robert Golob

Sreda, 30. 8. 2023, 14.48

8 mesecev

Golob z vodstvom Hisensa tudi o strateških načrtih v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Robert Golob | Golob se je med srečanjem, kot pravijo v njegovem kabinetu, sogovornikom zahvalil za dosedanjo pomoč po povodnji - prizadetih je bilo namreč tudi precej zaposlenih v Gorenju - ter izraženi pripravljenosti za nadaljnjo podporo. | Foto STA

Golob se je med srečanjem, kot pravijo v njegovem kabinetu, sogovornikom zahvalil za dosedanjo pomoč po povodnji - prizadetih je bilo namreč tudi precej zaposlenih v Gorenju - ter izraženi pripravljenosti za nadaljnjo podporo.

Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob je danes sprejel vodilne predstavnike kitajske multinacionalne tehnološke skupine Hisense, pod okrilje katere sodi tudi Gorenje. Beseda je med drugim tekla o pomenu Slovenije za skupino ter o njihovih prihodnjih strateških načrtih v državi, so po sestanku sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Vodstveno delegacijo Hisensa so sestavljali predsednik skupine Shaoqian Jia, predsednik enote Hisense International Alex Zhu, predsednik uprave skupine Hisense Europe, evropskega dela Hisensa, ki ima sedež v Sloveniji, Hanson Han ter podpredsednik Hisensa International Franjo Bobinac.

Predstavniki skupine so premierju po navedbah iz kabineta predsednika vlade predstavili dosedanje Hisensove naložbe v Velenju, spregovorili o pomenu družbe Gorenje v Sloveniji ter o pomenu Slovenije kot sedeža vseh evropskih operacij skupine Hisense. Govorili so tudi o prihodnjih strateških načrtih skupine Hisense Europe v Sloveniji ter Evropi.

Golob se je ob tem, kot pravijo v njegovem kabinetu, sogovornikom zahvalil za dosedanjo pomoč po povodnji – prizadetih je bilo namreč tudi precej zaposlenih v Gorenju – ter izraženi pripravljenosti za nadaljnjo podporo.

O strateških partnerstvih za dvig dodane vrednosti

Premier jim je ob tem predstavil tudi vladne aktivnosti in prioritete na področju spodbujanja in vlaganja v inovacije ter vzpostavljanja strateških partnerstev za povečevanje dodane vrednosti.

Hisense je leta 2018 prevzel velenjskega proizvajalca bele tehnike in gospodinjskih aparatov Gorenje, v Sloveniji je, kot omenjeno, vzpostavil tudi sedež evropskih operacij. Obenem je skupina v Velenju vzpostavila proizvodnjo televizijskih aparatov in odprla tudi inovacijski center.

Hisense Gorenje
Planet TV Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani
Hisense je postal številka 1 na svetu v prodaji televizorjev.
Novice Hisense decembra postal št. 1 na svetu v prodaji televizorjev
Gorenje, Hisense
Novice Hisense pri prodaji televizij v Sloveniji že na tretjem mestu
Ne spreglejte