Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
16.18

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Luka Koper pogodba

Torek, 10. 12. 2013, 16.18

7 let, 2 meseca

GGM o razkritju škodljivih pogodb: Ne prek medijev, ti iščejo kri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šef Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič pravi, da ga nihče še ni želel podkupiti, da niža vrednosti projektom in da bo posle iskal tudi na Kitajskem.

Dobre tri mesece po tem, ko je prevzel vodenje Luke Koper, smo Gašparja Gašparja Mišiča vprašali, kaj je z razkritjem škodljivih pogodb, ki jih je ob imenovanju tako na glas napovedoval. Če je takrat obljubljal "veliko zgodbo", danes govori popolnoma drugače.

"Uredil sem marsikaj, tako v podjetju kot s poslovnimi partnerji. Sanirali smo, kar je bilo v tem kratkem času mogoče," je povedal Gašpar Mišič. Ob našem vnovičnem vprašanju, kdaj bo razkril te pogodbe, pa je odgovoril: "Spoznal sem, da lahko to uredim brez medijev, saj sem ugotovil, da mediji potrebujete kri. Tega pa nočem."

Niža cene projektom Kot sicer pojasnjuje Gašpar Mišič, je cene projektov znižal za 10‒30 odstotkov. "Za vsak projekt sem naročil analizo in stroškovnik ter videl, da so bili vsi precenjeni. Malo smo pogledali, koliko stanejo primerljive zadeve v tujini, in hitro ugotovili, da so cene previsoke. Luka ne bo plačevala več, kot je potrebno," pravi prvi mož Luke, ki sicer meni, da lahko veliko prihranijo tudi z združevanjem služb, saj se številna dela prevečkrat podvajajo.

Nihče mu ni nič ponudil Na vprašanje, kako se zoperstavlja lobijem, Gašpar Mišič odgovarja: "Mene poznajo in niti ne poskušajo obiti pravil. Jaz ne podležem nobeni skušnjavi, kljub temu da sem pri določenih dobaviteljih znižal cene za milijon ali več. Kak drug predsednik uprave bi si v takšnem primeru mislil, saj vse plača Luka Koper. Jaz se tega ne grem, tudi zaradi reka: Ko enkrat vzameš, vedno vzameš."

Po posle na Kitajsko Po njegovem mnenju nekateri partnerji, ki napovedujejo odhod iz slovenskega pristanišča, tega ne bodo storili, saj, kot pravi sam, "takšnega servisa ne bodo dobili nikjer". Še več ladij pa pričakuje iz Kitajske, v prihodnjih dneh jo bo obiskal in poskušal skleniti nekaj novih poslov.

"Negujemo poslovne partnerje" Za največji dosežek v svojem dosedanjem mandatu na mestu predsednika uprave šteje to, da se bolj kot v preteklosti pogovarja s poslovnimi partnerji, upošteva njihove pripombe, zato bodo, kot se sam rad pohvali ,"Luko Koper za svojo vzela tudi podjetja iz sosednjih držav".

Ne spreglejte