Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
18. 10. 2018,
16.05

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

21

Natisni članek

oddaja Airbnb stanovanje nepremičnine

Četrtek, 18. 10. 2018, 16.05

5 let, 6 mesecev

Garsonjera v Ljubljani, ki jo prodajajo za 250 tisočakov

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

21

Garsonjera v Stari Ljubljani | Foto Nepremicnine.net

Foto: Nepremicnine.net

Cene stanovanj v prestolnici letijo v nebo. Na Starem trgu v središču Ljubljane je na prodaj urejena in sodobno opremljena garsonjera v skupni izmeri 27 kvadratnih metrov. Skupaj z utečenim poslom na Airbnb jo prodajajo za 250 tisoč evrov.

Funkcionalni in svetli garsonjeri v staromeščanski hiši z visokimi in obokanimi stropi pripadata še balkon s pogledom na Ljubljanski grad in kletna shramba. Namensko je urejena za kratkoročno oddajanje prek spletne platforme Airbnb, piše v oglasu.

Garsonjera v Stari Ljubljani | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Lastnik želi zanjo iztržiti 250 tisoč evrov, kar pomeni, da kvadratni meter stanovanjske površine ceni na okoli devet tisoč evrov.

najemniško stanovanje v Mostah v Ljubljani
Novice Razsuto stanovanje v Ljubljani bi oddajali za 350 evrov #foto

Toliko po podatkih spletnega medija Checkinprice.com znaša povprečna cena kvadratnega metra stanovanja v Parizu, od evropskih mest je dražji le še London.

Prodaja skupaj z utečenim poslom

Prodajalec nakup nepremičnine v oglasu predstavlja kot odlično priložnost za naložbo. To podkrepi z letnimi prihodki od oddajanja turistom, ki znašajo od 15 tisoč do 18 tisoč evrov.

Garsonjera v Stari Ljubljani | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net "Stanovanje se prodaja kot utečen posel na Airbnb vključno z vso opremo, stroji, gospodinjskimi pripomočki, posodo, kolesi in spletno stranjo na portalu Airbnb z vsemi pozitivnimi komentarji strank (več kot 200 ocen)," je še zapisal prodajalec. Mesečni stroški znašajo manj kot 100 evrov.

Trenutna cena najema garsonjere znaša 60 evrov na noč.

stanovanje
Novice Slovenija z najvišjo rastjo cen stanovanj v Evropski uniji

V drugem četrtletju letošnjega leta so se cene stanovanjskih nepremičnin na letni ravni najbolj zvišale v Sloveniji (+13,4 odstotka), sledile so Irska (+12,6 odstotka), Portugalska (+11,2 odstotka) in Madžarska (+10,4 odstotka). Cene so se znižale le na Švedskem (-1,7 odstotka) in v Italiji (-0,2 odstotka), je v začetku meseca objavil evropski statistični urad Eurostat.

Ne spreglejte