SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Če bi pred sedmimi leti vložili 100 dolarjev v bitcoin, bi danes imeli 83 milijonov

bitcoin lyxor
Oglasno sporočilo

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja oz. kriptovaluta, katere priljubljenost raste iz leta v leto po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Tisto, kar bitcoin razlikuje od tradicionalnega denarja, je to, da ga ne nadzoruje nobena institucija. To pomeni, da nobena banka ne nadzira vašega denarja. Aprila leta 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 dolarja, danes pa en bitcoin stane več kot 2.500 dolarjev.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovati z bitcoini, oz. za vse, ki želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete na spodnji povezavi.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Pred dvema mesecema, po obdobju intenzivne rasti cene, je bitcoin dosegel simbolično mejo, saj je presegel ceno ene unče zlata. Od tedaj do danes je cena še naprej rasla in dosegla 2.500 dolarjev, s čimer je podvojila svojo vrednost.

Medtem je veliko držav bitcoine razglasile za legalne, kar je pozitivno vplivalo na njihovo ceno. Na Japonskem številne trgovske verige dovolijo nakupe z bitcoini, kar je vplivalo na to, da je cena te kriptovalute prejšnji mesec zrasla za skoraj 80 odstotkov. S tem je Japonska postala največji trg za bitcoine na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačila. Tudi Avstralija bo letos julija bitcoin razglasila za zakonito plačilno sredstvo, enako pričakujejo tudi od Rusije.

bitcoin lyxor

Eden od razlogov za rast cene bitcoina je, da ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim online zapisom, poznanim pod imenom "block chain". Končna številka bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, imenovan "rudarjenje", kar prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačevanja je, da je to povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Fortrade v Veliki Britaniji avtorizira in reguliran FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin