SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Boris Popovič hoče prek Gašparja Mišiča preprečiti prodajo Vinakopra tujcem

0

termometer

 | Foto:
V boj za nakup polovičnega deleža v Adriafinu, katerega najpomembnejša naložba je delež v Vinakopru, se je prek Komunale Koper spustila tudi Mestna občina Koper.

Včeraj se je iztekel rok za oddajo nezavezujočih ponudb za polovični delež v Adriafinu. Povabilo je objavil Istrabenz, ki si z Luko deli lastništvo te družbe. "Res je, v petek smo oddali nezavezujočo ponudbo. 2,5 milijona evrov – toliko smo ponudili," je po poročanju Sonje Ribolica v Primorskih novicah potrdil direktor Koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič.

Popovič: Cilj je Vinakoper obdržati v domačih rokah "Naj povedo na občini, a nič ne delamo na skrivaj. Mi smo občinska podaljšana roka," je na vprašanje, zakaj je ponudbo oddala komunala, ne občina, odgovoril Mišič. Na koprski občini na to vprašanje niso odgovorili, prav tako ne, ali jih morebiti zanimajo zemljišča, ki jih ima Adriafin v lasti. Mišič je zatrdil, da je bil glavni motiv za nakup Vinakoper, ne pa zemljišča in druge nepremičnine.

"Zasleduje se zelo jasen, preprost, edini mogoč in logičen cilj – Vinakoper obdržati v domačih rokah. Tako kot smo se, se in se še bomo borili, da se večinskega deleža Luke Koper ne proda tujcem, tako si bomo do zadnjega prizadevali, da tudi Vinakoper ostane v naših rokah," je koprski župan Boris Popovič utemeljil oddajo nezavezujoče ponudbe.

Na Popoviča in Gašparja Mišiča smo se obrnili za dodatna pojasnila v zvezi z nakupom Adriafina. Njune odgovore še čakamo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin