SiolNET. Posel danes Novice
1,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blagovna znamka Thomas Cook v roke kitajskega Fosuna

1,09

termometer

Thomas Cook letalski prevoznik
Foto: Reuters

Blagovno znamko propadlega britanskega potovalnega giganta Thomas Cook je za 11 milijonov funtov (14,2 milijona dolarjev oziroma 12,6 milijona evrov) kupil kitajski konglomerat Fosun. Družba, ki je bila največji delničar propadlega podjetja, si je vse do zadnjega prizadevala za preprečitev njegovega stečaja, a ni bila uspešna.

Thomas Cook Posel danes Thomas Cook propadel. Po svetu ujetih 600 tisoč turistov. #foto #video

Fosun bo skladno z dogovorom prevzel tudi pravice za uporabo blagovnih znamk hotelskih verig Casa Cook in Cook's Club. Konglomerat bo s prevzemom blagovne znamke Thomas Cook še razširil svoj turistični holding, ki na krilih rasti povpraševanja po potovanjih dosega zelo dobre rezultate.

Kultni britanski potovalni velikan Thomas Cook je stečaj razglasil konec septembra, potem ko mu kljub prizadevanjem ni uspelo zagotoviti novih zasebnih vlagateljev.

Družba je v preteklih mesecih pripravila načrt sanacije, po katerem bi podjetje rešil prav Fosun. Ta bi v dokapitalizaciji prispeval 450 milijonov funtov ter s tem pridobil 75 odstotkov turističnega dela britanske skupine in 25 odstotkov njene letalske družbe. Še 450 milijonov funtov naj bi prispevali upniki in banke, ki bi pridobili preostale deleže omenjenih enot.

Vendar pa so banke podjetju postavile dodatni pogoj, in sicer 200 milijonov funtov rezerve za pokritje morebitnih dodatnih finančnih potreb v zimskem času. Podjetju pri zasebnih vlagateljih denarja ni uspelo najti.

Thomas Cook Novice Potovalni velikan Thomas Cook na robu bankrota

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin