Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 11. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

bitcoin trgovanje kriptovalute PR članek

Sreda, 17. 11. 2021, 7.00

2 leti, 5 mesecev

Bitcoin je od začetka leta zrasel za več kot 100 odstotkov!

Oglasno sporočilo

Bitcoin je v letu 2021 poskočil za več kot 100 odstotkov, samo v oktobru je zrasel za več kot 30 odstotkov.

Bitcoin_nov1 | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako od doma trgovati s ceno bitcoina (tako imenovana pogodba na razliko, angleško CFD) ali si samo želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno bitcoina". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete na spodnji povezavi.

Tridesetega septembra je predsednik Ameriške centralne banke (FED) izjavil, da ta ne namerava prepovedati kriptovalut ali jim nasprotovati.

Devetnajstega oktobra so objavili novico, da bo Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) odobrila prvi sklad Bitcoin Futures Exchange. Priznanje SEC, da so kriptovalute neizogibne in jih je treba sprejeti na institucionalni ravni, je potisnilo ceno bitcoina do rekorda.

Bitcoin_nov2 | Foto:

Na drugi strani je v oktobru ameriška banka začela raziskavo o digitalnih valutah, ki je pokazala, da so kriptovalute postale prepomembne, da bi jih institucionalni vlagatelji ignorirali. Investicijske banke so spremenile svoj pogled nanje, prej so bile nekoliko skeptične.

V novembru je investicijska banka JP Morgan potrdila, da pričakujejo, da bo bitcoin dosegel vrednost 146 tisoč dolarjev. Citibank predvideva, da bo bitcoin to leto dosegel vrednost 120 tisoč dolarjev.

Prihodnost kriptovalut je videti izjemna, saj si jih vse več ljudi želi imeti v lasti. Glede na to, da vse večje število znanih osebnosti in vplivnežev, kot so Ashton Kutcher, Lionel Messi, Mike Tyson in Kanye West, kupuje kriptovalute, se rast bitcoina zdi neustavljiva.

Vir: Reuters, Marketwatch

Pogodbe za razliko (CFD) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato bodite prepričani, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne pomeni ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev o točnosti ali popolnosti teh informacij, zato vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte