Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2014,
21.10

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

BKS Bank Factor banka bančništvo

Torek, 21. 1. 2014, 21.10

5 mesecev

Banka BKS bo prevzela storitve Factor banke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Factor banka, ki je v postopku nadzorovane likvidacije, je investicijske storitve prenesla na avstrijsko banko BKS Bank. Za stranke prenos ne bo imel nobenih neugodnih posledic.

Kot so danes objavili na spletni strani Factor banke, so odločitev o prenosu sprejeli v postopku izbora najugodnejšega ponudnika. BKS Bank bo tako prevzela opravljanje storitev ter prevzela v upravljanje oziroma vodenje finančne instrumente in denarna sredstva na trgovalnih računih strank.

Prenos se bo izvršil predvidoma 28. februarja, ko bodo vsa stanja finančnih instrumentov in denarnih sredstev na trgovalnih računih prenesena na avstrijsko banko s sedežem v Celovcu.

Prenos za stranke brezplačen V Factor banki zagotavljajo, da bo prenos brezplačen in za stranke ne bo imel nikakršnih neugodnih posledic. Stranke bodo individualno podrobneje obvestili o prenosu in morebitnih spremembah v poslovanju.

BKS Bank bo investicijske storitve opravljala na podlagi obstoječih veljavnih pogodb, ki so jih stranke sklenile s Factor banko ali njenimi pravnimi predhodniki.

"Menimo, da je BKS Bank stabilen partner s strokovno ekipo investicijskega bančništva, ki jo bo dodatno okrepilo tudi nekaj sodelavcev iz Factor banke," so še zapisali v Factor banki.

Proces prestrukturiranja predvidoma končan v treh letih Factor banka je tako kot mariborska Probanka od 6. septembra lani v postopku nadzorovane likvidacije. Proces prestrukturiranja, ki predvideva postopno prenehanje poslovanja obeh bank, bo po načrtu končan do konca leta 2016.

Država za nadzorovan potek likvidacije Factor banke, ki izkazuje primanjkljaj premoženja v višini 258 milijonov evrov, jamči z državnim poroštvom v vrednosti 540 milijonov evrov. Država je konec decembra Factor banko dokapitalizirala za 269 milijonov evrov in postala 100-odstotna lastnica banke.

Banka se zdaj postopno dezinvestira. Med drugim prodaja tudi svoje dobre terjatve.

Ne spreglejte