SiolNET. Posel danes Novice
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali bomo z Ryanairom leteli brezplačno?

1,05

termometer

Michael O'Leary
Foto: Reuters

Izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary napoveduje, da bodo njihovi poleti v prihodnjih desetih letih povsem brezplačni.

O'Leary je na včerajšnji novinarski konferenci v Londonu izrazil upanje, da bodo njihovi poleti do leta 2026 postali povsem brezplačni. Družba se bo financirala od prihodkov, ki jih zdaj ustvarjajo letališča, kamor letijo. Ambiciozen načrt podpirajo ponudbe številnih letališč, ki jih je Ryanair prejel v preteklih letih, piše Daily Mail.

"To za Ryanair predstavlja velik izziv. Imamo vizijo, da bodo vsi naši poleti čez deset let brezplačni. Zaslužili bomo s prihodki od letaliških pristojbin, ki si jih bomo delili z letališči, ter z deljenjem prihodkov od trgovske dejavnosti letališč," je dejal O'Leary.

Nizkocenovni prevoznik Ryanair namerava v prihodnjih letih drastično povečati svojo floto letal. Nizkocenovni prevoznik Ryanair namerava v prihodnjih letih drastično povečati svojo floto letal. Foto: Reuters

Število letal nameravajo drastično povečati

Irski nizkocenovni letalski prevoznik namerava letos prepeljati 119 milijonov potnikov. Do leta 2024 načrtuje tudi drastično povečanje flote letal. Povprečna cena letalske vozovnice je preteklo leto znašala 46 evrov, po napovedih O'Learyja pa se je še letos znižala za od dodatnih deset do 15 odstotkov.

O'Leary je sicer znan po provokativnih idejah, med katerimi so bile tudi uvedba vertikalnih sedišč na letalih, plačevanje uporabe stranišč in celo uvedba stojišč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin