Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
16.48

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Air Serbia

Torek, 10. 12. 2013, 16.48

4 leta, 10 mesecev

Air Serbia vzpostavil dnevne lete med Ljubljano in Beogradom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srbski nacionalni letalski prevoznik Air Serbia z današnjim dnem uvaja redne dnevne lete med Beogradom in Ljubljano.

Ker je strateški partner Air Serbie letalska družba iz Združenih arabskih emiratov, povezava slovenskim potnikom odpira vrata na vzhod in naj bi bistveno prispevala k načrtovani rasti števila potnikov na ljubljanskem letališču.

"Nova povezava bo bistveno prispevala k načrtovani rasti potnikov v prihajajočem letu" Kot so sporočili iz Aerodroma Ljubljane, je predsednik uprave družbe Zmago Skobir ob prvem letu ob odprtju nove linije izpostavil, da letališče na ta način pomembno krepi povezavo z Beogradom in širi izbiro potnikom za potovanje prek evropskih vozlišč po vsem svetu, še posebej na vzhod. Prepričan je, da bo povezava privabila številne Slovence in tudi potnike iz zamejskih predelov sosednjih držav.

"Nova povezava bo bistveno prispevala k načrtovani rasti potnikov v prihajajočem letu," meni Skobir, ki je vesel, da kljub še vedno težkim gospodarskim razmeram prevozniki prepoznavajo velik potencial slovenskega trga in širijo mrežo letov z ljubljanskega letališča po konkurenčnih cenah v primerjavi s ponudbo njegovih največjih tekmecev.

V Air Serbia pojasnjujejo, da je Ljubljana, ki s približno 260 tisoč prebivalci predstavlja upravno, kulturno in gospodarsko središče Slovenije, za srbske turiste priljubljen cilj, saj je mesto obdano s čudovito alpsko pokrajino, ponuja preprost dostop do bližnjih igrišč za golf in številne kulturne dogodke.

Air Serbia: Zanimanje za novo povezavo z Ljubljano je veliko "Nova linija odpira pomembne priložnosti za turizem obeh držav, priročnih vsakodnevnih letov pa bodo poleg turističnih potnikov veseli tudi poslovneži," je izpostavil generalni direktor Air Serbia Dane Kondić. Kot so pojasnili v podjetju, je zanimanje za novo povezavo z Ljubljano veliko tako med potniki, ki želijo potovati v slovensko ali srbsko prestolnico, kot med tistimi, ki svoje potovanje nadaljujejo po svetu.

Air Serbia je bil kot nacionalni letalski prevoznik Republike Srbije ustanovljen 29. oktobra letos in je naslednik družbe Jat Airways, katere 49-odstotni delež je letos prevzel Etihad Airways iz Združenih arabskih emiratov. Z letališča Nikola Tesla ponuja neposredne lete na 29 evropskih in sredozemskih destinacij, v okviru svojih partnerskih dogovorov o letenju pod skupno oznako pa omogoča tudi čezoceanske lete do destinacij v Aziji, Avstraliji ter Severni in Južni Ameriki.

Air Serbia ima trenutno v floti deset ozkotrupnih in štiri turbopropelerska letala. Med Beogradom in Ljubljano bodo potniki leteli z letalom tipa ATR72, svojo pot z Air Serbia pa iz Beograda do drugih destinacij nadaljujejo z airbusom A319. Air Serbia je naročila tudi deset novih letal Airbus A320neo v skupni vrednosti milijarde ameriških dolarjev, ki naj bi po letu 2018 zamenjali obstoječo floto.

Ne spreglejte