Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2019,
12.02

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Letališče Jožeta Pučnika potniki letalski promet Air Serbia

Petek, 2. 8. 2019, 12.02

4 leta, 8 mesecev

Na brniškem letališču julija rekordno število potnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik | V prvih sedmih mesecih letošnjega leta so na brniškem letališču našteli 1,07 milijona potnikov. | Foto Bor Slana

V prvih sedmih mesecih letošnjega leta so na brniškem letališču našteli 1,07 milijona potnikov.

Foto: Bor Slana

Ljubljansko letališče je julija zabeležilo več kot 207 tisoč potnikov, kar je največ do zdaj. S tem so presegli rekord iz leta 2008, ko so našteli nekaj več kot 205 tisoč potnikov. V prvih sedmih mesecih letošnjega leta so na letališču našteli 1,07 milijona potnikov, kar je 3,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani, so sporočili iz Fraporta.

Z Brnika je v nedeljo, 21. julija, odletel tudi milijonti potnik, potem ko so lani ta mejnik presegli v sredini avgusta. "Omenjeni mejniki so še en pokazatelj rasti prometa v zadnjih letih, ki sta bili rekordni po številu potnikov v zgodovini letališča, ob trenutni rasti prometa pa bo najbrž rekordno tudi letošnje," so ocenili v Fraportu, ki upravlja brniško letališče.

Adria Airways
Novice Težave Adrie: na brniškem letališču se pripravljajo tudi na črn scenarij #video

Air Serbia od četrtka z Brnika dvakrat na teden v Niš

V četrtek je z novo povezavo z Nišem mrežo poletov z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana razširil prevoznik Air Serbia. Potniki lahko v tretje največje srbsko mesto v poletnem voznem redu poletijo dvakrat na teden, in sicer ob ponedeljkih in četrtkih, povezava pa bo na voljo tudi v zimskem voznem redu.

Ob odprtju povezave je generalni direktor Air Serbie Duncan Naysmith povedal, da z velikim zadovoljstvom predstavlja polete z ljubljanskega letališča v Niš. "Prepričani smo, da bo boljša povezljivost med destinacijama prispevala h krepitvi gospodarskega sodelovanja in toka turistov med državama," je dejal Naysmith. Poslovni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir je dodal, da se na vrhuncu poletja na ljubljanskem letališču krepi rast prometa.

Ne spreglejte