Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2017,
7.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča DOBA Fakulteta

Foto: Thinkstock

Natisni članek

DOBA Fakulteta študij online študij advertorial

Petek, 8. 9. 2017, 7.54

2 meseca, 1 teden

Ena največjih revolucij na področju izobraževanja

Vsebino omogoča DOBA Fakulteta

Foto: Thinkstock

Brez dvoma je ena največjih revolucij na področju izobraževanja možnost, da študij opravljamo ne da bi zapustili udobje svojega doma. Online študijski programi postajajo vedno bolj priljubljen način pridobivanja izobrazbe.

študij delo izobraževanje | Foto:

Online študij postaja vedno pogostejša izbira med ljudmi, ki v hitrem življenjskem tempu ne utegnejo obiskovati klasičnega študija. Klasični študij namreč zahteva bolj ali manj stalno prisotnost na predavanjih in vajah, kar zaposlenim osebam nemalokrat predstavlja nepremostljivo oviro, ko se odločajo za nadaljevanje izobraževanja.

Prav nadaljevanje študija je tisto, kar odloča o tem, kako se bo odvijala naša nadaljnja karierna pot. Nova znanja nam še nikoli niso bila tako dostopna kot prav zdaj, ko je možnosti za online študij res veliko.

Kljub manjšim omejitvam njegova priljubljenost raste

šola študij delo | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kljub nekaterim omejitvam online študija, se njegova priljubljenost samo krepi. Spoznajmo nekaj glavnih prednosti online študija v primerjavi s klasičnim načinom.

Online študij nam omogoča več samostojnosti in ga lažje prilagodimo svojim vsakodnevnim obveznostim.

Veliko lažje se odločimo za nek študijski program, saj nismo omejeni z lokacijo študija. Tako se lahko res poglobimo v zadeve, ki nas zanimajo in se ne ukvarjamo s tem, kako bomo predavanja tudi obiskovali. Če bomo izbrali študij na fakulteti, ki ima certificiran program, bomo pridobili izobrazbo, ki bo povsem primerljiva s katerimkoli klasičnim študijskim programom.

Konec praznih ur

čakanje delo študij | Foto:

Med študijem veliko časa prebijemo v "praznem" teku, ko čakamo na predavanja in se med prometno konico prebijamo do fakultete. Misel na to, da tovrstnih brezdelnih ur med online študijem, ni, je zelo pomirjujoča. Tako so naše misli osredotočene samo na študijsko snov in nam pozornosti ter časa ne kradejo tako nepomembne malenkosti, kot je vožnja na predavanja.

Udobje, ki ga bomo zavidali samemu sebi

študij delo pisarna | Foto:

Udoben študij v domačem okolju ima še eno prednost: odpadejo vse vsakodnevne skrbi glede tega, kaj obleči in kako se urediti za predavanja. Ves čas, ki ga namenimo temu opravilu, lahko prihranimo za strokovno usposabljanje in nabiranje novih znanj.

Prav udobje je ena od glavnih prednosti online študija, vendar se ne smemo hitro razvaditi. Nekaj ur dnevno, ki smo ga odmerili za študij, vseeno preživimo za delovno mizo, tako da bo študijsko delo postala naša dnevna rutina, brez katere si ne bomo več znali predstavljati delovnega dne. To je eden od glavnih načinov, da študij tudi uspešno zaključimo. Motivacije nam tako ali tako ne primanjkuje, saj bi res radi stopili stopničko višje v svoji poslovni karieri, kajne? Uredimo si prijeten študijski kotiček, udoben in ergonomski stol, pa bomo sami sebi zavidali, da lahko preživljamo ure za knjigami.

Nov naziv: pospešek s svetlobno hitrostjo

študij delo pisarna uspeh | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ne glede na to, kakšno kariero imamo trenutno, kaj počnemo in kakšno odgovornost nosimo v službi, je kakršnakoli izobrazba, ki jo pridobimo poleg že obstoječe, pozitivna in na splošno zelo dobrodošla sprememba, ki jo tudi delodajalci vedno cenijo. Nov naziv v našem življenjepisu bo lahko pospešil našo kariero s svetlobno hitrostjo.

Drugačen študent bo užival v svojem tempu

Vsak si najraje sam določa, v kakšnem ritmu bo opravljal določene stvari in veliko razkošje je, če si sami lahko določimo čas, ki bo namenjen študiju. Nekateri raje študirajo zjutraj, drugim bolj ustrezajo pozne nočne ure, ko je v okolici veliko manj motilnih elementov.

Nemalo posameznikov se za dodatno izobraževanje odloči v času, ko že ima službo in prav takrat je zelo pomembno, da študij poteka tako, da je čim bolj prilagojen službi in delovnim obveznostim. Če je v igri tudi družina, je to še toliko bolj pomembno.

Čas je, da postanete del revolucije tudi vi

študij online | Foto:

Internet nam omogoča veliko dobrih stvari. Razdalje med nami se krajšajo, časovnih razlik skorajda ni več in čas je, da vse prednosti online študija spoznajo vsi, ki nekaj dajo nase in na svojo poklicno pot.

Med fakultetami, ki se pri nas lahko pohvalijo z najdaljšo tradicijo online študija, je DOBA Fakulteta, ki je vodilni izvajalec in razvijalec pravega online študija v celoti v Sloveniji ter edina šola z mednarodno akreditacijo za izvajanje online študija UNIQUE v Sloveniji in JV Evropi.

Prvi so orali ledino na področju študija na daljavo in imajo danes najkakovostnejši, najsodobnejši, najbolj celovit ter študentu prijazen online študij v Sloveniji, ki ga nenehno posodabljajo in nadgrajujejo. Več kot 3000 diplomantov je dokaz, da so na tem področju najuspešnejši.

Online šrogrami so akreditirani v skladu z nacionalnimi Merili za akreditacijo in zunanjo evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih programov, prav tako zagotavljajo najsodobnejšo IT podporo online študiju.

Online dodiplomski programi DOBA Fakultete:

Za več informacij o programu izpolnite informativno prijavo.

Online magistrski programi:

Za več informacij o programu izpolnite informativno prijavo.

Informativni dnevi za online študij:

  • 7. septembra, ob 19. uri,
  • 14. septembra, ob 10. uri in
  • 14. septembra, ob 19. uri.

Če se udeležite informativnih dni, vam nudijo popust pri vpisnini v višini 120 evrov.

Osebno svetovanje je mogoče vsak delovni dan – rezervirajte si termin na fakulteta@doba.si.

Ne spreglejte