SiolNET. Planet TV Telenovele
1,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Izgubljena čast

Nadaljevanka, o kateri so razpravljali celo v turškem parlamentu

1,53

termometer

Danes ob 17. uri bo na Planetu prvi del nove turške nadaljevanke Izgubljena čast, ki je s svojo težko zgodbo razdelila turško javnost, o primernosti prve epizode pa so razpravljali celo v tamkajšnjem parlamentu. 

Izgubljena čast Planet TV Premierno v Sloveniji: turška uspešnica Izgubljena čast

Čustvena zgodba Izgubljene časti govori o mladenki Fatmagul, ki se veseli skorajšnje poroke s svojim zaročencem, a njene načrte prekriža usoda, zaznamovana z zločinom. Njena pot se namreč neke noči križa s potjo štirih opitih mladeničev, ti jo začnejo dražiti, nato pa jo posilijo. Naslednje jutro se dekle zbudi v bolnišnici, kjer se mora spopasti z izgubo časti in nedolžnosti, odreče pa se ji tudi zaročenec. 

Beren Saat v Izgubljeni časti Beren Saat v Izgubljeni časti

Prva epizoda rušila rekorde gledanosti

Prva epizoda, v kateri se zgodi grozljivi zločin, je v Turčiji dosegla rekordno gledanost in sprožila številne odzive, konservativna združenja pa so s peticijo celo poskušala doseči prepoved predvajanja nadaljevanke. Zaradi peticije so o tem razpravljali tudi v turškem parlamentu, kjer so poslanci vladajoče stranke AK menili, da nasilni prizori vznemirjajo gledalce in so v nasprotju z družinskimi vrednotami.

Izgubljena čast Planet TV Kdo je kdo v novi nadaljevanki Izgubljena čast

Vsi seveda niso bili takšnega mnenja, večini se je zdelo pomembno, da se pogovarjamo tudi o težkih temah in ne zamolčimo žrtev nasilja. Enakega mnenja so bili očitno tudi gledalci, ki so nadaljevanko nagradili z odlično gledanostjo. Izgubljena čast velja za eno od najbolj uspešnih turških serij, ki je navdušila tudi občinstvo po svetu.

Izgubljena čast

Pri oblikovanju vloge ji je pomagal psiholog

Glavna igralka Beren Saat, ki se je med pripravami na vlogo posvetovala tudi s psihologom, je tudi zasebno glasna zagovornica pravic žensk in homoseksualne skupnosti ter se ponosno razglaša za feministko. Poleg Fatmagul je odigrala še več vlog močnih žensk, pogosto pa deluje tudi v različnih dobrodelnih projektih. 

Prva epizoda Izgubljene časti bo na sporedu že danes ob 17. uri. Na Planetu lahko nadaljevanko spremljate od ponedeljka do petka ob 17. uri.
Beren Saat Trendi Ena najslavnejših turških igralk razburja tamkajšnje politike Božično presenečenje Planet TV Božični teden na Planetu
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin