Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
9.59

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Planet TV The Biggest Loser Slovenija

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 9.59

5 let

Redna vadba upočasni staranje. Ga lahko tudi zaustavi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
telo vadba rekreacija ženske uteži | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Študije kažejo, da je redna vadba veliko bolj učinkovita kot zdravila ali kakršni drugi pripomočki pri težavah s katerimi se srečujejo starostniki. S tem mislimo na srčno žilne bolezni, diabetes, demenco, izgubo mišične mase, ...

Če želimo izkoristiti vse pozitivne učinke redne vadbe, je prav da začnemo čim bolj zgodaj v mladosti. Podobno, kot z varčevanjem. Naše fizične sposobnosti običajno začnejo zelo hitro upadati po 70 letu starosti. Ali se da ta nenaden in hiter vpad upočasniti ali ga celo zaustaviti?

telovadba, zdravje, gibanje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Če primerjamo 45 letnika, ki je povsem neaktiven in preživi večino časa v sedečem položaju in 80 letnika, ki je vsakodnevno aktiven lahko ugotovimo, da je njun nivo psihofizičnega stanja približno podoben. To dokazuje kako  zelo pomembno, da smo vsakodnevno  aktivni.

Če ste stari 40 in ste se odločili, da boste do konca življenja vsak dan fizično aktivni vsaj 30 minut. Da boste hitro hodili namesto se vozili v službo, da boste izbrali stopnice namesto dvigala, kolo namesto avtomobila…potem ste na pravi poti. Starali se boste bistveno počasneje od vašega kolega, ki se bo v službo pripeljal, ki bo uporabljal dvigalo in se bo opravkih odpeljal z avtom

Vaša najboljša moža odločitev je, da začnete redno vaditi, če ste stari 20 ali 30 let. Če ste starejši, potem sploh nimate izbire, takoj se je potrebno aktivirati in redno začeti vaditi. Seveda, če želite v starosti biti zdravi in polni energije.

V SportClubu se zavedajo, da je redna vadba naložba v prihodnost, v zdravje. Zato vam ponujajo izredno priložnost, da skupaj z prijateljem, prijateljico, partnerjem, otrokom, babico, dedkom, pravzaprav komerkoli do konca tedna oziroma do konca meseca (do vključno 31.03.2019 do 12h ure) pišete na info@sportclub.si pod kodo ZDRAV IN AKTIVEN V STAROST, ter si s tem pridobite 50% popusta na vse vodene vadbe ali fitnes (po sistemu plača eden, vadita dva).
Ne spreglejte