Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2019,
16.38

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Pri Črnem Petru Planet TV

Sobota, 14. 12. 2019, 16.38

4 leta, 4 mesece

Pri Črnem Petru

Jagoda in Jurij Batagelj: V svoje življenje sva vnesla spontanost #intervju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Pri Črnem Petru ep 10 | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

V nocojšnji oddaji Pri Črnem Petru, ki bo na sporedu ob 20. uri na Planetu, bosta kot posebna gosta gostovala plesalca in voditelja oddaje Zapleši v ljubezen Jurij in Jagoda Batagelj, s katerima smo se pogovarjali o novem voditeljskem izzivu, plesu in prazničnih dnevih, ki so pred nami.

Pri Črnem Petru
Planet TV Pri Črnem Petru nas bosta obiskala Jagoda in Jurij Batagelj #foto

V letošnjem letu sta se preizkusila v čisto novem izzivu. Postala sta voditelja oddaje Zapleši v ljubezen. Se rada preizkušata v novih vlogah?

To, da sva postala voditelja oddaje Zapleši v Ljubezen, je bil res velik izziv in verjetno najbolj nora stvar, kar sva jih do zdaj naredila. Ker nisva voditelja, je bilo to res precej adrenalinsko, a sva v izkušnji vseeno uživala. Lepo je bilo tudi zaradi super ekipe, ki je bila z nama ves ta čas, in zaradi lepe sporočilnosti oddaje, ki je pozitivna in širi ljubezen. Sicer pa Jagoda niti ni adrenalinski tip. Že vožnja z vlakom smrti v kakem adrenalinskem parku je zanjo hitro preveč. (smeh, op. p.) Medtem pa Jurij rad hodi v gore in po feratah, kar je včasih tudi precej nevarno. Sicer pa je tudi ples že sam po sebi lahko precej adrenalinski.

Kaj je pri vajini vlogi v oddaji pomenilo najtežji izziv?

Vodenje oddaje, ker tega nisva bila navajena. Veliko sva plesala pred kamerami, govorila pa pravzaprav zelo malo ... Na tak način v resnici še nikoli (smeh, op. p.).

Pri Črnem Petru ep 10 | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

V oddaji smo spoznali veliko različnih kandidatov z različnim plesnim predznanjem. Koga je težje učiti: začetnike ali tiste, ki že imajo predznanje?

Vsak od njih nama je postavil drugačen izziv. Začetniki so zelo plahi in nimajo toliko občutka za koordinacijo giba z glasbo, vendar so naju nekateri zelo presenetili. Seveda je lažje delati s tistimi, ki že imajo nekaj plesnega predznanja, a jim je težje stopiti iz svojih okvirov. Upava pa, da so vsi uživali v tej izkušnji in se naučili nekaj novega.

Je bil v oddaji kakšen par, za katerega sta bila prepričana, da sta si posameznika usojena, med plesom pa se je izkazalo, da med njima ni bilo kemije?

Ker nisva bila midva tista, ki sva izbirala, kdo bo plesal s kom, nisva imela posebnih pričakovanj, seveda sva si vsakič znova želela, da bi preskočila tista iskrica. In kadar se je to zgodilo, sva bila presrečna. Pa tudi sklepati nova prijateljstva na ta način je nekaj zelo lepega. Ne le ljubezenska, tudi prijateljska kemija je lahko zelo lepa.

Pri Črnem Petru ep 10 | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Na snemanjih včasih ne gre vse čisto po načrtih. Sta tudi vidva imela kakšno takšno zanimivo anekdoto?

Tudi profesionalnim plesalcem se zgodi, da doživijo tako imenovani "blackout" in za sekundo pozabijo koreografijo, vendar se nama na srečo to še nikoli ni zgodilo. Na plesnih nastopih in tekmovanjih se marsikdaj dogodi kaj nepredvidljivega, od "zanimive" glasbe do kostumskih "zadreg", pa dobesednih spodrsljajev, tudi to, da se zaletiš v kak drug par na tekmovanju, se včasih zgodi ...  Ampak na višji ravni tega seveda ni več.

Zadnje čase se bolj posvečata plesnemu trenerstvu. Ali kaj pogrešata tekmovalni ples in adrenalin pred tekmami? 

Tekmovala sva več kot 20 let in sva se te živčnosti pred tekmovanji res naveličala. Zato tega niti malo ne pogrešava. Morda pogrešava priprave na tekmovanje, treninge, preplesovanja in to pričakovanje, tekmovanj pa ne. Ker še vedno nastopava, pleševa tudi v predstavi Dance Amore, še vedno je potešena to želja po plesu, za kar sva zelo hvaležna, saj bi brez plesa težko živela. Ko greva zdaj na tekmovanja kot trenerja ali sodnika, je pa občutek zelo drugačen. Svojim varovancem želiva najboljše, a iz izkušenj veva, da je tudi vsak neuspeh pravzaprav le odskočna deska za naprej, zato sva precej mirna.

Kar dobro smo že zakorakali v najbolj prazničen mesec v letu. Kdo je pri vas doma zadolžen za okrasitev smreke in doma?

Doma smo jo okrasili ravno včeraj! To vedno počneva skupaj oziroma zdaj to počnemo skupaj kot družina. Ob tem si zavrtimo še lepo glasbo in se imamo lepo.

Pri Črnem Petru ep 10 | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Kako nameravata letos preživeti božično-novoletne praznike?

Danes odhajamo na dopust, potem se pa vrnemo tik pred božičem in bomo do novega leta doma v krogu družine in prijateljev.

Imate doma kakšne posebne običaje v času decembrskih praznikov?

K Jurijevi družini gremo na božično večerjo, pri Jagodi pa se vsa družina zbere, ko nas obišče Dedek Mraz. Letos bomo prvič pripravili skrivnostnega Dedka Mraza, kar pomeni, da smo novembra izžrebali in vsak bo dobil samo eno darilo, ki bo nekaj posebnega.

Po čem si bosta najbolj zapomnila leto 2019?

Leto 2019 si bova vsekakor zapomnila tudi po oddaji Zapleši v Ljubezen. Bilo pa je tudi nekaj drugih malenkosti in velikih stvari, ki so zaznamovale to leto. Žal niso vse lepe, a nas tudi te oblikujejo v močnejše in bolj ljubeče ljudi.

Kaj pa je takega, česar vama v letošnjem letu ni uspelo uresničiti in bi rada izpolnila v prihodnjem letu?

Začela sva živeti malce bolj spontano, torej da si, če si nekaj zaželiva, potem to tudi privoščiva, če je mogoče. Zakaj bi odlagali na jutri nekaj, kar lahko storimo danes.

Jagoda in Jurij Batagelj bosta oddajo Pri Črnem Petru obiskala NOCOJ ob 20. uri na Planetu, tam bosta tudi zaplesala.

Planet TV | Foto:

Planet TV
Planet TV Tako je Jurij Batagelj Jasno Kuljaj spravil v zadrego #video
Planet TV
Planet TV Lepa Srbkinja dvomila, da bo zbral pogum in jo povabil na zmenek #video
Planet TV
Planet TV Koreografija ni uspela, vendar bosta še plesala skupaj #video
Ne spreglejte