SiolNET. Planet TV Preživetje v divjini
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Resnična pustolovščina se začne že 17. marca!

0,12

termometer

Resnična pustolovščina Preživetje v divjini bo prvič na Planetu že v torek, 17. marca, ob 21. uri. V prvi oddaji se bo z mojstrom preživetja v naravi Branetom T. Červekom v divjino odpravil 34-letni Simon iz Novega mesta, ki se bo poskušal naučiti preživetvenih tehnik in jih uporabiti, ko bo v gozdu ponoči ostal povsem sam.

Sodelujoče v oddaji Preživetje v divjini bo na preizkušnjo pripravljal Brane T. Červek, eden na tem področju najbolj usposobljenih ljudi na svetu. Brane je certificiran inštruktor preživetja v divjini z več kot 30-letnimi izkušnjami. O tehnikah preživetja v naravi uči tako vojaške specialne enote kot civiliste v tujini in pri nas, sodeluje tudi pri usposabljanju slovenskih vojakov za najzahtevnejše misije v Iraku, Afganistanu, Čadu in drugod. Več kot dve leti je preživel med domorodci v zahtevni avstralski naravi in je edini Evropejec, ki je pomagal usposabljati tudi vojaške specialne enote pripadnikov vojsk ZDA, Velike Britanije, Avstralije in Francije.

Preživetje v divjini

Kako temna je noč v gozdu, bo prvi izkusil 34-letni Novomeščan

Brane bo svoje neprecenljivo znanje in edinstvene veščine delil s sodelujočimi v oddaji Preživetje v divjini, ki na Planet prihaja že v torek, 17. marca, ob 21. uri. V prvi oddaji se bo z Branetom v gozd odpravil 34-letni Simon iz Novega mesta, ki bo ob inštruktorjevi pomoči opravil več izzivov, a noč v naravi bo moral preživeti povsem sam. Čeprav se to ne zdi tako težko, pa takrat, ko si v mrzli noči prepuščen sam sebi, na pravo preizkušnjo prideta človekova volja in osredotočenost.

Preživetje v divjini

Stres in utrujenost vodita v napake

V naravi ni nič samoumevno, zato jo številni podcenjujejo, pravi Brane. "Pojavijo se stres, utrujenost in nezaupanje, kar vodi k napakam," pove in doda, da si večina dandanes ne zna poiskati niti pitne vode ali je pripraviti tako, da je pitna. Brane bo tako pustolovce in pustolovke v oddaji najprej naučil različnih tehnik, ki pomagajo preživeti v surovem in neizprosnem okolju brez običajnih pripomočkov, ki nam lajšajo življenje, nato pa se bodo soočili z zahtevnimi izzivi ter preživeli noč v divjini. Da bi izzive uspešno premagali, bodo morali sodelujoči uporabiti usvojene preživetvene tehnike, a pravi preizkus pravzaprav ni soočenje z naravo, ampak s samim sabo.

Preživetje v divjini se začne že v torek, 17. marca, ob 21. uri na Planetu!
Planet TV Planet TV "Jedel sem že skoraj vse. Od insektov, kač do krokodila." Planet TV Planet TV "Brez vode lahko zdržim tudi do pet dni!" Preživetje v divjini Planet TV Mojster preživetja v naravi: Psiha je prvi dejavnik, ki te udari po glavi
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.  

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin