Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2020,
12.33

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Brane T. Červek Preživetje v divjini Planet TV

Torek, 10. 3. 2020, 12.33

4 leta, 1 mesec

Resnična pustolovščina se začne že 17. marca!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Resnična pustolovščina Preživetje v divjini bo prvič na Planetu že v torek, 17. marca, ob 21. uri. V prvi oddaji se bo z mojstrom preživetja v naravi Branetom T. Červekom v divjino odpravil 34-letni Simon iz Novega mesta, ki se bo poskušal naučiti preživetvenih tehnik in jih uporabiti, ko bo v gozdu ponoči ostal povsem sam.

Sodelujoče v oddaji Preživetje v divjini bo na preizkušnjo pripravljal Brane T. Červek, eden na tem področju najbolj usposobljenih ljudi na svetu. Brane je certificiran inštruktor preživetja v divjini z več kot 30-letnimi izkušnjami. O tehnikah preživetja v naravi uči tako vojaške specialne enote kot civiliste v tujini in pri nas, sodeluje tudi pri usposabljanju slovenskih vojakov za najzahtevnejše misije v Iraku, Afganistanu, Čadu in drugod. Več kot dve leti je preživel med domorodci v zahtevni avstralski naravi in je edini Evropejec, ki je pomagal usposabljati tudi vojaške specialne enote pripadnikov vojsk ZDA, Velike Britanije, Avstralije in Francije.

Preživetje v divjini | Foto:

Kako temna je noč v gozdu, bo prvi izkusil 34-letni Novomeščan

Brane bo svoje neprecenljivo znanje in edinstvene veščine delil s sodelujočimi v oddaji Preživetje v divjini, ki na Planet prihaja že v torek, 17. marca, ob 21. uri. V prvi oddaji se bo z Branetom v gozd odpravil 34-letni Simon iz Novega mesta, ki bo ob inštruktorjevi pomoči opravil več izzivov, a noč v naravi bo moral preživeti povsem sam. Čeprav se to ne zdi tako težko, pa takrat, ko si v mrzli noči prepuščen sam sebi, na pravo preizkušnjo prideta človekova volja in osredotočenost.

Preživetje v divjini | Foto:

Stres in utrujenost vodita v napake

V naravi ni nič samoumevno, zato jo številni podcenjujejo, pravi Brane. "Pojavijo se stres, utrujenost in nezaupanje, kar vodi k napakam," pove in doda, da si večina dandanes ne zna poiskati niti pitne vode ali je pripraviti tako, da je pitna. Brane bo tako pustolovce in pustolovke v oddaji najprej naučil različnih tehnik, ki pomagajo preživeti v surovem in neizprosnem okolju brez običajnih pripomočkov, ki nam lajšajo življenje, nato pa se bodo soočili z zahtevnimi izzivi ter preživeli noč v divjini. Da bi izzive uspešno premagali, bodo morali sodelujoči uporabiti usvojene preživetvene tehnike, a pravi preizkus pravzaprav ni soočenje z naravo, ampak s samim sabo.

Preživetje v divjini se začne že v torek, 17. marca, ob 21. uri na Planetu!
Planet TV
Planet TV "Jedel sem že skoraj vse. Od insektov, kač do krokodila."
Planet TV
Planet TV "Brez vode lahko zdržim tudi do pet dni!"
Preživetje v divjini
Planet TV Mojster preživetja v naravi: Psiha je prvi dejavnik, ki te udari po glavi
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.  

 

Ne spreglejte