SiolNET. Planet TV Preživetje v divjini
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Preživetje v divjini

Pozimi noseča na Triglav, zdaj pa jo čaka nov izziv #intervju

0,97

termometer

V tretji oddaji Preživetje v divjini se bosta v nalogi, ki jo je zanju pripravil inštruktor preživetja v divjini Brane T. Červek, prvič preizkusila dva tekmovalca, ki pa se med seboj še ne poznata. Če želita preizkušnjo uspešno prestati, bosta morala združiti moči. Tokratna tekmovalka Lidija nam je zaupala, da je v svojem življenju doživela toliko nenavadnih stvari, da bi lahko napisala knjigo. Kljub temu je bila preizkušnja v oddaji Preživetje v divjini zanjo veliko težja, kot je pričakovala.

Kaj je bil pred oddajo najtežji izziv, ki ste ga opravili v naravi?

Težkih preizkušenj, ki mi bodo za zmeraj ostale v spominu, je bilo toliko, da bi lahko napisala knjigo. Včasih sem bila čisti antitalent za vse športe, precej boječe in sramežljivo dekle. Nato pa sem nekako premagala strah pred višino in preplezala Severno triglavsko steno po nemški smeri, pozimi šla noseča na Triglav, čeprav tega takrat nisem vedela, skočila nekajkrat s padalom iz letala, s kajakom preveslala nekaj otokov.

Veslanje okoli Krka sem celo komaj preživela, ker me je z jasnega presenetilo hudo neurje. Na jadranju iz Maroka do Kanarskih otokov nas je ponoči skoraj zrušil tanker, ker so dežurni na jadrnici zaspali ... Velikokrat se pošalim, da tako vsaj vem, da živim. Za štirimi stenami ne bi nič doživela.

Preživetje v divjini Planet TV Pokažite svoje znanje in se potegujete za bogate nagrade #video 360°

Preživetje v divjini | Foto:

Zakaj ste se želeli preizkusiti v izzivu Preživetje v divjini?

Na Preživetje v divjini sem se prijavila, ker pravijo, da moraš poslušati svoje srce in mu slediti. Željna sem bila novega znanja, izzivov in izkušenj. In v veliko čast mi je bilo spoznati Braneta T. Červeka.

Je bil izziv zahtevnejši, kot ste pričakovali?

Izziv je bil precej zahtevnejši, še posebej psihično. Bi ga pa vseeno takoj še enkrat ponovila (smeh, op. p.).

Preživetje v divjini Planet TV "V naravi ni herojev, edini pravi heroj je narava sama!" #intervju

Kaj je bil najtežji del vaše preizkušnje?

Najtežji del je bil vsekakor prižiganje ognja. Znanja od prej nisem imela in res je težko. Energija ognja mi veliko pomeni. Ogenj najhitreje spremeni vse nečisto v čisto. Imam ga tudi v svoji tetovaži.

Preživetje v divjini | Foto:

Kaj pa, ko se je spustila tema?

Nekoliko lažje je bilo, ker sva bila v tem izzivu dva. Vseeno pa je najin bivak stal v žarišču divjine, obdan z živalmi. Proti večeru je začelo še deževati, tako da je izbrisalo vse najine sledi in vonjave. Meni je rojilo po glavi samo to, da ne smeva zaspati in da se morava glasno pogovarjati.

Kakšen izziv je Brane T. Červek pripravil za tokratna tekmovalca in kako uspešno sta ga opravila, preveritev v torek ob 21. uri na Planetu.

Preživetje v divjini | Foto:

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Preživetje v divjini Planet TV Červek o koronavirusu: Ne bodite nebogljeni doma, pojdite v naravo Svetovni prvak s kavča Planet TV Svetovni prvak s kavča: 8. trening #video Ubij Eve Planet TV Ubij Eve – slastno temačna in modno ozaveščena serija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin