SiolNET. Planet TV Planet na obisku
2,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sveta Trojica: speča lepotica, ki jo je mladi župan začel buditi #video

2,82

termometer

Občina, ki jo vodi drugi najmlajši župan v Sloveniji, brbota od kreativnosti in je daleč od klasične podobe javne uprave.

Sveta Trojica v Slovenskih goricah je na zadnjih lokalnih volitvah dobila novega župana, 31-letnega Davida Klobaso, ki je bil nekoč bolj domač na rdečih preprogah kot na političnem parketu.

Mladi župan, ki se zgleduje po tujini, ima velike načrte, razvija pametne vasi, želi digitalizirati podeželje in vse sile usmerja v pomlajevanje prebivalstva.

Cerkev Sveta Trojica s prepoznavnimi tremi zvoniki Cerkev Sveta Trojica s prepoznavnimi tremi zvoniki Foto: Siol.net

Nad krasnim Trojiškim jezerom gradijo hiše za mlade družine, ki si želijo živeti zunaj mest, ustvariti želijo raj predvsem za tiste, ki bodo delo opravljali prek interneta, zato pospešeno gradijo infrastrukturo, ki je sicer na voljo le v mestih.

V zvoniku, ki ga nameravajo odpreti tudi za turiste. V zvoniku, ki ga nameravajo odpreti tudi za turiste. Župan želi v svojem rodnem kraju pognati tudi turizem, ki je tam že v preteklosti doživel velik razcvet, saj so verniki z različnih koncev prihajali v cerkev Sveta Trojica po odpustke. Ni nenavadno, da je zato veličastna cerkev s tremi bronastimi zvoniki in pozlačenimi kipi v notranjosti prava paša za oči - v njej je celo kip hudiča.

Samo za ekipo Planeta so odprli 54 metrov visok zvonik baročne cerkve, s katerega se razprostira dih jemajoč pogled na razgibano pokrajino. V prihodnosti se bodo nanj lahko povzpeli tudi turisti – seveda le tisti, ki nimajo težav z vrtoglavico. Več v zgornjem videoposnetku.

 

Ne zamudite rubrike Na vasi, ki je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak petek.

Na vasi pasica

Oglejte si še:

Na vasi: Nazarje Planet TV Slikovita savinjska občina, prijazna do beguncev #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin