Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2019,
15.04

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

9

Natisni članek

Na vasi Nazarje

Petek, 20. 9. 2019, 15.04

3 leta, 6 mesecev

Slikovita savinjska občina, prijazna do beguncev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

9

V petek je ekipa rubrike Na vasi obiskala Zgornjo Savinjsko dolino. Kraj, kjer jim je uspelo zajeziti bežanje mladih iz lokalnega okolja.

V rubriki Na vasi v oddaji Planet 18 z novinarko Suzano Kozel in snemalcem Rokom Tajnikarjem ste odkrivali Nazarje, zaposlitveno meko Zgornje Savinjske doline in kraj, kjer skorajda ne potrebujete avtomobila. Do šole, službe in zdravnika, ne nazadnje pa tudi na kakšen opravek na občini se lahko odpravite peš - ekološko, pa še prijazno do denarnice.

Suzana Kozel z Matejem Pečovnikom, županom občine Nazarje | Foto: Suzana Kozel z Matejem Pečovnikom, županom občine Nazarje

Občina Nazarje se lahko pohvali z brezplačnim šolstvom v pravem pomenu besede. V šoli vse leto zbirajo papir, zamaške, enkrat letno pripravijo celo dobrodelni koncert, izkupiček pa namenijo plačilu obšolskih dejavnosti. Od tod prihajajo tudi najboljši pevci. Zadnjih deset let je osnovnošolski pevski zbor, ki ga vodi zagnana učiteljica glasbe in zborovodkinja, med najboljšimi v državi, zlata priznanja pa brez težav pobirajo tudi v tujini. In če je pred desetimi leti v zboru pelo dvanajst učencev, danes poje že polovica šole.

Nazarje veliko ponujajo tudi obiskovalcem. Tiste, ki si želijo odpočiti od mestnega hrupa, za tristo let stare zidove vabi veličastni frančiškanski samostan, kjer lahko konec tedna preživite sami s sabo oziroma v tišini.

Na vasi: Nazarje | Foto:

O gostoljubnosti kraja priča še ena gesta: že med prvo svetovno vojno so brez zadržkov in strahu medse sprejeli begunce. Ti so s seboj prinesli tudi znanje, na katerem je takrat zrasla uspešna čevljarska dejavnost.

Ne zamudite rubrike Na vasi, ki je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak petek!

Na vasi pasica | Foto:

Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri na Planetu.
Ne spreglejte