Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2023,
8.00

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Planet na obisku Planet TV

Četrtek, 28. 9. 2023, 8.00

6 mesecev, 3 tedne

Planet na obisku

Štajerska: kjer se srečata urbano in naravno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Na Planetu se vsak četrtek ob 18.30 z rubriko Planet na obisku potepamo po Sloveniji. V njej Eva Cimbola odkriva najlepše kotičke Slovenije in nabira ideje za aktivni večdnevni oddih. Tokrat je obiskala Štajersko.

V tokratni oddaji se je Eva Cimbola najprej odpravila v Ormož na trgatev, na Ptuju pa vam je pokazala Kurentovo hišo, kjer si jih lahko ogledate tudi zunaj pustnega časa. V visokotehnološko zasnovani Kurentovi hiši je skozi vse leto moč videti, slišati in začutiti posebno energijo kurentov in njihovega sporočila. Z uporabo najnovejših interaktivnih tehnologij se podučite o kulturni dediščini območja ter o kurentovem/korantovem izvajanju obredja, ki se je iz pradavnine ohranilo do današnjih dni.

Ob koncu sledil še obisk Maribora in Sončnega raja, ki vam ponuja doživetja za sprostitev telesa in duše. Tam so med drugim ustvarili gnezda, prvobitna, naravna in taka, po človeški podobi. Noči, ki jih lahko preživite tam, so pristen povratek k naravi.

Planet na obisku | Foto: https://www.nestingresort.si/ Foto: https://www.nestingresort.si/

Pri njih lahko prebudite tudi avanturista v sebi in spremenite pogled na svet. Zipline spust na posestvu SONČNI RAJ se imenuje ‘ČEBELJI LET’, in je najdaljši  dvosmerni zipline v Sloveniji.

Planet TV | Foto: https://www.fontanavin.com/ Foto: https://www.fontanavin.com/

V osrčju Mariborske vinske ceste vas ob poti pozdravi še Fontana vin Vodole. V osrčju goric dobiš občutek, da vsak del okolja podpira kmetijstvo, naravo in sočloveka. Tu stoji edinstveni objekt, kot stičišče informacij vinarjev lokalnega okolja.

Kaj vse tam še lahko doživite, si poglejte v zgornjem videu. Kaj vse ponuja destinacija Štajerska, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Planet na obisku Idrija
Planet TV Obiskali smo kraj, kjer so doma rudarstvo, čipka in žlikrofi #video

Odkrijte skriti biser Štajersko: kjer se srečata urbani in naravni svet

Štajerska, destinacija, ki izžareva kulinarične užitke, vrhunska vina, razburljive aktivnosti na prostem in poživljajoče termalne izkušnje, je pripravljena razkriti svoj pravi potencial.

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

Tako domačinom kot obiskovalcem ponuja edinstveno kombinacijo urbanih in naravnih doživetij. S svojo dostopnostjo zmanjšuje ogljični odtis, hkrati pa poveča raznolikost doživetij. Uživajte v aktivnostih na prostem ali v užitkih ob bogato obloženi mizi s kulinaričnimi dobrotami. Štajerska zagotavlja, da se vsak gost počuti kot doma.

Planet na obisku Laško
Planet TV V prvi oddaji nove sezone Planeta na obisku smo obiskali Laško

Začnite gastronomsko in vinsko avanturo

Štajerska se lahko pohvali z izjemno kulinarično kuliso, ki s harmoničnim prepletom lokalnih tradicij in mednarodnih vplivov razvaja vaše brbončice. Od prijetnih tradicionalnih gostilnic do prestižnih gourmet lokalov, destinacija ponuja raznoliko izbiro kulinaričnih možnosti.

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

Poleg tega je Štajerska z bogato vinsko dediščino in priznanimi vinarji pravi raj za ljubitelje vina, ki želijo raziskovati izvrstne letnike in se potopiti v umetnost pridelave vina.

Objemite bogastvo narave in razburljive dogodivščine na prostem

Štajerska, ki leži v osupljivem naravnem okolju, ponuja obilo možnosti za aktivnosti na prostem za ljubitelje narave. Ne glede na to, ali se podajate na slikovite pohodniške poti na Pohorju, Kozjaku ali Boču, kolesarite po Dravski kolesarski poti, med vinogradi ali gozdovi Pohorja ter uživate v razburljivih vodnih športih, Štajerska nudi neskončne priložnosti za stik z naravo.

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

Osvežite telo in dušo z termalnim velnesom

Štajerska vabi obiskovalce, da se sprostijo in obnovijo svoje moči v njenih termalnih virih. Poglobite se v razkošne spa izkušnje, sprostite se v termalnih bazenih in uživajte v terapevtskih tretmajih, ki vam bodo prinesli občutek svežine in pomlajenosti.

Toplo, gostoljubno in duhovito

Štajerska pritegne pozornost s svojo toplo gostoljubnostjo, sproščeno atmosfero in očarljivimi zgodbami iz mestnega in naravnega sveta. Brez napora združuje preprostost, očarljivost in karizmo, ki pustijo trajen vtis v srcih vseh obiskovalcev. Pristna, odprta in gostoljubna narava destinacije omogoča, da vsak korak daje občutek vračanja domov.

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

V srcu Evrope, v Sloveniji, edini državi na svetu z besedo ljubezen v imenu, domuje Štajerska, ki na majhnih trajnostnih razdaljah ponuja vse to ter z gostoljubnostjo, odprtostjo in sproščenostjo vedno daje občutek domačnosti, četudi ste daleč od doma.

Predajte se urbanaravnim čarom Štajerske.

NAMIG ZA IZLET: Odkrijte Štajersko v enem dnevu prebudite se ob domačem pohorskem zajtrku in začnite dan z obiskom Stare trte ter uživajte v dobri kavi ob reki Dravi. Podajte se na kolesarski izlet med vinogradi, uživajte v okusnem kosilu Michelinovih kuharjev ali v domači kulinariki turistične kmetije. Obiščite botanični vrt ali baročni grad, raziščite najstarejše slovensko mesto ter se prepustite prijetni večerji v Prlekiji ali Halozah.

Štajerska vabi, da jo začneš odkrivati:

HALOZE

• Grad Borl, skrivnostni šepet zgodovine

• Ptujska Gora, razgled, ki ga morate videti

• Boč, neokrnjena narava kliče

JERUZALEM SLOVENIJA

• Grad Ormož, slikovite zbirke in razstave

• Jeruzalem, dih jemajoči vinogradniški griči

• Ormoške lagune, kolesarsko doživetje narave

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

MARIBOR

• Top 3 evropska destinacija leta 2023

• najboljša evropska kulinarična destinacija leta 2023

• najstarejša trta na svetu

POHORJE

• Pohorje, smučanje, pohodništvo, kolesarjenje

• Slap Skalca, sproščujoči zvoki narave

• Lovrenška jezera, biser naravnih lepot

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

PTUJ

• Ptujski grad, spoznajte najstarejše mesto

• Arheološki park Poetovio, doživite antiko

• Drava s Ptujskim jezerom, raj za aktivna doživetja

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

RAVNO POLJE

• Grad Rače, v kulturnem in družbenem središču

• Krajinski park Drava, neokrnjena narava kliče

• Letališče Skoke, poletite s pticami

SLOVENSKE GORICE

• Grad Vurberk, poiščite zmajevo srce

• Srce med vinogradi

• Cerkev sv. Trojice, čar baročne arhitekture

Dnevni urbanaravni navdihi Štajerske

Zajtrk v Mariboru, obisk Stare trte, ogled srca med vinogradi, kosilo z razgledom v Slovenskih goricah, sprehod po Ptuju do gradu in jezera, večerja v Jeruzalemu.

Kava na vrhu Pohorja in spust s kolesom, raziskovanje galerij in muzejev v Mariboru, ogled baročne cerkve in samostanske kleti v Sv. Trojici, vinske in kulinarične pokušine pri štajerskih vinarjih, večerja v restavraciji z Michelinovim priznanjem.

Planet na obisku | Foto: www.stajerska.si Foto: www.stajerska.si

Ptujska gora nad haloškimi meglicami, domače lokalne dobrote med vinogradi, apiterapija in medena masaža, kosilo v starem ptujskem jedru, rafting po Dravi, obisk gledališča.

Več namigov najdete tudi na spletni strani www.stajerska.siVzemi si čas. Za aktivno raziskovanje. Moja Slovenija.

Oddajo Planet na obisku ste si lahko na Planetu ogledali vsak četrtek ob 18.30. Oddaje so nastajale v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo v sklopu nacionalne kampanje Moja Slovenija. Na pristajalni strani poiščite ideje, brezplačni načrtovalnik poti, TOP doživetja turističnih destinacij in zgodbe iz Slovenije.

 

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte