SiolNET. Planet TV Planet 18
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Šentviški predor ali primer, kako se ne gradi #video

0,03

termometer

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: protest kmetov zaradi kanala C0, množična odpuščanja po Sloveniji, odpravili pa se bomo tudi na odprtje Odprte kuhne v Ljubljani. Več ob 18. uri na Planetu.

Planet 18 Planet TV Bosanska kuhinja z Halidom in Denisom Avdićem #video

Če se z dolenjskega ali primorskega konca pogosto pripeljete v Ljubljano, bo to za vas dobra novica. Petnajst let po odprtju predora Šentvid ga bo Dars lahko dokončal. Po dolgotrajnih postopkih in pravnih zapletih je namreč pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo polnega priključka iz avtocestnega predora Šentvid na Celovško cesto.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona Petnajst let mineva od odprtja šentviškega predora, ki bi se moral priključiti na Celovško cesto v smeri proti središču mesta, a priključek predvsem zaradi težav s pridobivanjem zemljišč nikoli ni bil zgrajen. Dars je vmes dvakrat pridobil gradbeno dovoljenje, ki pa zaradi tožb dedičev enega od lastnikov zemljišč ni postalo pravnomočno.

Zdaj so pisno sporočili, da je pridobljeno pravnomočno dovoljenje podlaga za nadaljevanje aktivnosti potrebnih za gradnjo. Ureditve v okviru te gradnje bo sofinancirala Direkcija RS za infrastrukturo in avtocestne družbe (Dars), zato bo treba razpis za izvajalca del, časovnico in tehnologijo gradnje uskladiti med financerjema. Šele takrat pa bodo lahko podali informacijo o začetku in predvidenem koncu gradnje. Neuradno naj bi se dela sicer začela še letos.

Zemljišča pa nikakor niso bila edina težava šentviškega predora. Gre namreč za enega od najdražjih avtocestnih objektov na slovenskem avtocestnem omrežju, ki je ob gradnji kar trikrat presegel predvideno ceno. A ne le cena, že na dan odprtja predora je s stropa odpadel del protipožarnega ometa, mesec dni pozneje se je to zgodilo znova.

Šolski primer tega, kako infrastrukturna dela ne bi smela potekati, bo zdaj z gradnjo novega priključka in širjenjem celovške ceste postal le še dražji. Za koliko, za zdaj še ni znano, pred desetimi leti je bil projekt sicer ocenjen na 12 milijonov evrov in pol. Ob trenutnih cenah v gradbeništvu pa bo ta znesek zagotovo še višji.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: protest kmetov zaradi kanala C0, množična odpuščanja po Sloveniji, odpravili pa se bomo tudi na odprtje Odprte kuhne v Ljubljani. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18 Planet TV Raje kupujemo cenejše meso, kakovostno slovensko pa izvažamo #video Planet 18 Planet TV "Norijo okoli kanala C0 je treba ustaviti" #video Planet 18 Planet TV Neupoštevanje predpisov v UKC Ljubljana #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin