SiolNET. Planet TV Planet 18
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Postopek posvojitve otrok zdaj za vse enak #video

0,03

termometer

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: koalicijski vrh se bo danes sestal na Brdu pri Kranju in začrtal izhodišča reforme plačnega sistema v javnem sektorju, predsednica Nataša Pirc Musar se bo danes v Zagrebu prvič srečala z Milanovićem, v Ljubljani pa bo potekal protest upokojencev. Ne zamudite naše oddaje ob 18. uri na Planetu.

Planet 18 Planet TV S februarjem dražji vrtci #video

Veljati so začele spremembe družinskega zakonika, po katerih zakonska zveza ni več življenjska skupnost moža in žene, ampak življenjska skupnost dveh oseb. Spremembe omogočajo posvojitev otroka tudi istospolnemu paru. Prejšnja ureditev je bila namreč neustavna. Pred stavbo ministrstva za delo je ob uveljavitvi zakonskih sprememb izobešena mavrična zastava, pristojni minister Mesec pa: "To se je zgodilo po več kot 30 letih prizadevanj, ki so se začela v civilni družbi, nadaljevala pa v parlamentu."

Planet 18 | Foto: "Človekove pravice niso ne leve ne desne, so univerzalne in jih imamo vsi," je zapisala predsednica republike Nataša Pirc Musar in dodala, da je ob sprejetju zakona vesela in ponosna. Kaj pa sprememba prinaša v praksi? Simona Rihter, pomočnica v. d. direktorja CSD Ljubljana, odgovarja: "Dejansko bomo delali v skladu z veljavno zakonodajo. Tako da se pri tem ne opredeljuje, s kom se dela, saj morajo biti vsi enakopravno obravnavani. To pomeni, da bo tudi postopek posvojitve otroka enak, ne glede na to, ali sta starša istega ali različnega spola."

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: koalicijski vrh se bo danes sestal na Brdu pri Kranju in začrtal izhodišča reforme plačnega sistema v javnem sektorju, predsednica Nataša Pirc Musar se bo danes v Zagrebu prvič srečala z Milanovićem, v Ljubljani pa bo potekal protest upokojencev. Ne zamudite oddaje ob 18. uri na Planetu.
Planet 18 Planet TV Naprodaj legendarna katrca #video Planet 18 Planet TV Ruskima vohunoma z argentinskimi dokumenti grozi do osem let zapora #video Planet TV Planet TV Luka Mezgec pristal na osmem mestu
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin