Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Vice Planet TV

Sreda, 11. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Nogometno svetovno prvenstvo, za katerega niste vedeli, da obstaja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Vice

Medtem ko so oči nogometnih navdušencev v zadnjem mesecev uprte v Rusijo na svetovno nogometno prvenstvo Fife, kjer se za barve svojih držav borijo številni največji zvezdniki tega športa, pa je bilo v začetku junija še eno malce drugačno nogometno svetovno prvenstvo, na katerem je na primer nastopala tudi izbrana vrsta Tibeta.

Svetovno nogometno prvenstvo CONIFA je nogometni turnir za reprezentance, ki niso dobile priložnosti za kvalifikacije za uradno svetovno prvenstvo. Na njem nastopajo reprezentance manjšinskih skupin in nepriznanih narodov ter tistih, ki niso člani mednarodne nogometne federacija FIFA. S 47 članicami po vsem svetu predstavljajo več kot 334 milijonov ljudi.

CONIFA s tem številnim navijačem tako daje prvo priložnost, da vidijo igrati svojo reprezentanco, da zapojejo svojo himno in mahajo s svojo zastavo. Vsaka ekipa na turnirju ima svojo zgodbo in razlog, da je tam. Skupno pa jim je predvsem, da so se pred tem počutile premalo zastopane ali celo prezrte.

Vice | Foto:

Na alternativnem svetovnem nogometnem prvenstvu CONIFA, ki je bilo od 31. maja do 9. junija v Londonu, je sodelovalo 16 reprezentanc, za katere marsikdo najverjetneje sploh še ni slišal. Za naslov svetovnega prvaka so se tako med drugim borile reprezentance Tuvaluja, Matabelelanda, Barawe in morda nekoliko bolj znane ekipe, kot sta Tibet in Severni Ciper.

Naslov svetovnih prvakov je letos presenetljivo osvojila Karpatalja, madžarsko govoreča manjšina iz zahodne Ukrajine, ki je v finalu po enajstmetrovkah premagala reprezentanco Severnega Cipra.

mesto sredi dzungle
Planet TV Vse več ljudi zapušča idilično mesto sredi džungle

Zelo zanimivo zgodbo o prav posebnem svetovnem nogometnem prvenstvu je v obliki kratkega dokumentarnega filma predstavila tudi ekipa Vicea:

Vse tiste, ki ne morejo brez kakovostnih in zanimivih dokumentarcev Vice, vabimo k spremljanju njihove dokumentarne serije Mesto sredi džungle, ki bo na sporedu nocoj ob 22.30 na Planet TV.
Ne spreglejte