Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 8. 2020,
9.17

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

Natisni članek

filmi Planet TV

Nedelja, 9. 8. 2020, 9.17

3 leta, 8 mesecev

Med snemanjem filma so enega zvezdnika mučili, drugi pa si je "zlomil" vrat #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

V nedeljo ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali akcijski triler Varna hiša (Safe House) v kateri blestita hollywoodska zvezdnika Denzel Washington in Ryan Raynolds. Film je bil za igralce tudi fizično precej zahteven, saj vsebuje veliko akcijskih prizorov, za katere so se morali posebej pripravljati s pomočjo strokovnjakov. Za avtentičnost filma je skrbel tudi nekdanji pripadnik CIE, ki je sodeloval kot svetovalec.

V filmu Varna hiša (Safe House) je igralec Denzel Washington vse kaskaderske vložke opravil sam. Tudi za prizore mučenja, kjer so ga pokritega z brisačo polivali z vodo, ni želel dvojnika.

Varna hiša
Planet TV Ryan Reynolds proti Denzlu Washingtonu

Gre za mučilno tehniko, ki jo je izvajala tudi CIA na osumljenih teroristih po 11. septembru. Igralec je priznal, da je bilo snemanje omenjenega prizora zanj sila neprijetno. Režiser je za prizor sicer predvidel kaskaderja, a je igralec vztrajal, da bo sam posnel prizor.

Denzel Washington | Foto: Denzel Washington

"Želel sem občutiti, kako je. Čudno je. Ne moreš vdihniti zaradi vode, ki ti v trenutku napolni usta," je dejal Washington. "Jaz sem bil v tej situaciji le kratek čas. Predstavljajte pa si, da vas tako mučijo 20, 30 sekund. Povedali jim boste vse. Ni nujno, da boste govorili resnico, vsekakor pa tisto, kar bodo želeli slišati," je o okrutni mučilni tehniki povedal dobitnik dveh oskarjev. 

Tudi njegov soigralec v filmu Ryan Reynolds je potrdil, da mu je bilo med snemanjem omenjenega prizora zelo težko: "To je bila ena najbolj neprijetnih stvari, ki sem jim kdajkoli bil priča."

Ryan Raynolds in Denzel Washington | Foto: Ryan Raynolds in Denzel Washington

Raynolds si je med snemanjem "zlomil" vrat

Tudi sicer je bilo snemanje filma Varna hiša fizično precej naporno, zato je prihajalo tudi do poškodb. V enem od pretepaških prizorov je Raynolds svojega kolega Denzla Washingtona po nesreči z glavo zadel v oko in mu pustil veliko modrico. Še slabše pa se je končalo za Raynoldsa. Nekaj mesecev po končanem snemanju filma je še vedno čutil bolečine v vratu, zato se je odpravil k zdravniku. 

"Vrat me je po koncu snemanje filma bolel še približno šest ali sedem mesecev, zato sem šel k zdravniku. Po rentgenu se je zdravnik zasmejal in rekel:" Zlomil si si vrat! " Bil sem šokiran. Počeno sem imel peto in šesto vratno vretence," je povedal igralec, ki od tega filma naprej nevarnejše prizore raje prepušča kaskaderjem.

Akcijski triler z Denzlom Washingtonom in Ryanom Raynoldsom si lahko na Planetu ogledate v nedeljo ob 20. uri. Ob 22. 15 pa ne zamudite filmske uspešnice Vse je izgubljeno (All is Lost) z Robertom Redfordom.

Planet TV Takšni izzivi čakajo tekmovalce v novi sezoni Preživetja v divjini #foto
Gasilci
Planet TV Marko Potrč pokleknil na kolena
Marko Potrč
Planet TV Voditelja sta jo dobro odnesla, skoraj bi bila premočena do kosti
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte