SiolNET. Planet TV Novosti
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

JUB je v ljubljanskem Tivoliju pripravil sklepno praznovanje ob 50-letnici blagovne znamke JUPOL

0

termometer

Planet TV

Družba JUB je v prostorih Švicarije v Tivoliju pripravila sklepno praznovanje ob 50-letnici blagovne znamke JUPOL, ki je JUB-ova najuspešnejša in najmočnejša blagovna znamka. Na predstavitvi so lahko udeleženci spremljali kratke utrinke iz JUB-ovih arhivov in obujali spomine na čase pred petimi desetletji, ko je JUPOL že postajal velika tržna uspešnica. Zgodbo o razvoju JUPOL-a so z njimi delili tisti, ki so najbolj zaslužni za njegov uspeh in  prepoznavnost te blagovne znamke na mednarodnih tržiščih, srečanje pa so popestrili tudi z zanimivimi gosti, ki so z JUB-om ob letošnjem jubileju še posebej tesno povezani.

JUB je v letu 1969 trgu predstavil svojo prvo disperzijsko barvo JUPOL, s katero se je začelo obdobje naredi sam, pleskanje pa je postalo del našega življenja. Oče JUPOL-a je bil Florjan Regovec, takratni tehnični vodja tovarne in kasnejši direktor JUB-a, ime pa mu je dala računovodkinja Angela Jerman, ki ga je sestavila po proizvodni formuli barve in v kombinaciji z imenom podjetja JUB: »Pol je Juboflora in pol Jubocolorja, to je JUPOL, JUB na pol«. Salonitne sodčke so kmalu zamenjala plastična vedra, vsestransko uporabni hoboki.

Planet TV

S prihodom Štefana Hoyerja, ki je po letu 1976 prevzel odgovornost za razvoj blagovne znamke JUPOL in je med najbolj zaslužnimi za njen velik ugled, so začeli nastajati temelji današnjega uspešnega mednarodnega podjetja JUB. JUPOL je postal generično ime za notranjo zidno barvo, blagovna znamka pa je danes uveljavljena na tržiščih več kot 30 držav. ''Potrošniki ga cenijo prav zaradi njegove konstantne kakovosti in odličnih aplikativnih lastnosti,''  poudarja Sašo Kokalj, predsednik uprave družbe JUB, ''in lahko rečem, da je JUPOL barva več generacij in da je zaradi svoje kakovosti in tradicije preprosto legendaren.'' In če bi vso barvo JUPOL, ki so jo v JUB-u izdelali v petih desetletjih, danes naložili na 20-tonske kamione, bi bila kolona dolga več kot 800 km in bi segala od Dola pri Ljubljani pa vse do Monaka.

Planet TV

JUB je z junijem sklenil tudi akcijo JUPOL potuje. JUPOL povezuje., v kateri je vedro JUPOL prepotovalo 10 držav in prevozilo več kot 5.000 kilometrov, v tem času pa prejelo več kot 50.000 rojstnodnevnih čestitk. Pri tem je humanitarno podprl prenovo mnogih vrtcev in šol, barve za prenovo stanovanj pa prispeval tudi za številne socialno ogrožene družine. V Sloveniji je sodelovanje potekalo z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje: ''Veseli smo JUB-ove podpore, ki jo namenjajo otrokom iz socialno ogroženih družin, in njihovim prizadevanjem, da bi jim omogočili bolj barvito otroštvo,'' se je ob tej priložnosti JUB-u in zaposlenim zahvalila Anita Ogulin in predsedniku uprave Sašu Kokalju predala punčko, ki so jo v zahvalo zaposlenim v JUB-u za nedavno barvito prenovo Vile Šumice izdelali otroci iz počitniškega doma v Kranjski Gori.

Planet TV

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin