SiolNET. Planet TV Novosti
2,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je filmska uspešnica posneta po resnični zgodbi?

2,05

termometer

V nedeljo ob 19.45 si boste na Planetu lahko ogledali filmsko uspešnico Bančni rop (The Bank Job) z Jasonom Stathamom, ki govori o spektakularnem bančnem ropu, zaradi katerega so na dan privreli tudi marsikateri nečedni posli in skrbno varovane skrivnosti nekaterih vplivnih ljudi, ki so se nahajale v sefih.

Planetov kino s kavča Planet TV Krimi vikend na Planetu

Zgodba se zdi preveč neverjetna, da bi bila resnična, pa vendar je film posnet po resničnih dogodkih, s tem da so si ustvarjalci filma vseeno dovolili nekaj umetniške svobode.

Jason Statham Jason Statham

Film temelji na bančnem ropu na ulici Baker Street, ki se je zgodil leta 1971 v londonski banki Lloyds. Roparji, ki so jih pozneje poimenovali "podgane iz kanalizacije", so naredili predor do kleti banke Lloyds, kjer so shranjeni sefi. Ukradli so večjo količino denarja in nakita. Eden od roparjev je razkril, da je kopanje predora trajalo tri tedne, saj so lahko kopali le med konci tedna.

Bank Job

Sprva je bil rop poznan po imenu bančni rop "voki-toki", saj je pogovor roparjev na svojem "voki-tokiju" nenamerno nekdo prestregel s svojim in to posredoval policiji. Roparji so s kraja zločina uspešno pobegnili, njihov posnetek pogovora, ki je bil prestrežen z "voki-tokijem", pa so predvajali na radijskih postajah in storilce nato prijeli. Na kako dolge zaporne kazni so bili obsojeni, pa nikoli ni bilo jasno. Vlada je takrat celo odredila, da mediji o zloglasnem ropu ne smejo poročati.

Planet Eva Planet TV Vabljene na Planet Eva

Producent filma George McIndoe je razkril, da naj bi bila v rop vpletena britanska obveščevalna služba MI5, čeprav naj za to takrat ne bi vedeli niti roparji sami. Želeli naj bi namreč priti do škandaloznih fotografiji princese Margaret, ki jih je v sefu skrival šef podzemlja Michael X.

Napeto filmsko uspešnico Bančni rop (The Bank Job) z Jasonom Stathamom si na Planetu lahko ogledate v nedeljo ob 19.45.
Rebelde Planet TV Igralci priljubljene serije se vračajo tudi na glasbene odre Kraljica Elizabeta Planet TV To serijo je zavzeto spremljala tudi kraljica in v njej iskala napake  
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin