SiolNET. Planet TV Novosti
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Indijska konoplja

Bodo tajkuni kanabisa ubili male pridelovalce?

0,56

termometer

weeed

Krishna Andavolu, voditelj in scenarist serije oddaj o marihuani, se v tokratnem delu serije Indijska konoplja sprašuje o finančnem učinku legalizacije kanabisa. Obišče več manjših gojiteljev, ki se za svoj obstoj borijo in jih legalizacija skrbi, ter enega največjih odkupovalcev medicinske marihuane, ki ima o legalizaciji malce drugačno mnenje.

Mnogo manjših kmetovalcev, ki cenijo kvaliteto bolj kot kvantiteto, že 40 let uspešno goji kanabis in se bori za svoj obstoj. Legalizacija bi bila za njih po mnenju Lea Stona pogubna, saj za dobiček potrebuješ obseg, gojenje kanabisa pa ni poceni.

Do zdaj je prepovedanost marihuane umetno zviševala njeno ceno, pol kilograma je stalo od 5.000 do 9.000 ameriških dolarjev. Po sprejetju predloga 215, ki dovoljuje medicinsko konopljo, pa so cene na debelo padle pod 2.000 dolarjev. Popolna legalizacija bi najbrž cene znižala še bolj, korporacije z veliko proizvodnjo pa bi ogrozile male kmete.

weeed

Krishna obišče Swamija Chaitanyo, ki s svojo sopotnico vodi vrtove Ganja Ma. Oba upada, da bo v primeru legalizacije zaračunana kvaliteta, ne kvantiteta. Tudi onadva svoj kanabis prodajata po zelo visoki ceni, saj ponujata premium izdelek. S Krishno ugotavljata, ali je Swamijev načrt za prodajo rešitev za male pridelovalce ali ne.

weeed

Krishna se oglasi tudi v tovarni Harborside, pri enem največjih odkupovalcev marihuane na svetu, in lastnika povpraša, kako bodo tajkuni kanabisa vplivali na male kmetovalce.

Kaj je lastnik povedal, si poglejte nocoj v oddaji Indijska konoplja na Planetu.
Viceland Planet TV Marihuana - upanje za ameriške vojne veterane

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin