Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2020,
10.15

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Klepet ob kavi

Četrtek, 9. 4. 2020, 10.15

4 leta

Klepet ob kavi

So vas že ogoljufali, ker niste prebrali drobnega tiska?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jasmina Kandorfer

Ste dosledni pri prebiranju deklaracij? Se v trgovini ali lekarni pol ure ukvarjate s prebiranjem majhnega tiska, pri čemer bi za uspeh potrebovali najmanj petkratno povečevalno steklo? Dvomimo o tem.

No, četudi opozoril ne preberemo, to še ne pomeni, da ne obstajajo. Nekateri sicer pravijo, da je enostavneje živeti v nevednosti, a mi se pač čutimo dolžne povedati naslednje.

1. Aditivi, ki jih dodajo hrani zaradi izboljšanja kakovosti, podaljševanja roka uporabe in drugega (izberite EKOLOŠKO). Tehnologi v živilski industriji sicer v skladu s pravilnikom o aditivih v živilih zagotavljajo, da se vsi aditivi hrani dodajajo zaradi izboljšanja kakovosti, podaljševanja roka uporabe in izboljševanja organoleptičnih lastnosti, da njihova uporaba ne sme biti in ni nevarna za zdravje in da aditivi ne zakrivajo slabe kakovosti izdelka. Vse našteto je v praksi prej izjema kot pravilo. Konkreten primer: kljub dokazani škodljivosti se aspartam v prehranski industriji še danes uporablja v izdelkih z nič sladkorja.

2. Stranski učinki zdravil ali dodatkov v prehranskih dopolnilih (čim dlje od sintetike, dopolnila pa kupujte CERTIFICIRANA ter od verodostojnih in preverjenih ponudnikov). Pri tem ne bomo govorili o učinkih zdravil proti raku ali kateri drugi agresivni bolezni. Že navadna sintetična protibolečinska zdravila poškodujejo organe in so hkrati še odlična bližnjica k demenci! V številnih primerih so enako učinkoviti naravni pripravki, le da delujejo brez stranskih učinkov! Ampak, kot rečeno, preberite, iz česa so sestavljeni. Zaupanja vredni so zgolj preverjeni, certificirani, tudi divje nabrani dodatki.

3. Plačljivi SMS-klubi in navodila za uporabo mobilnega telefona (Ste vedeli, da bi morali telefon držati 10 centimetrov od ušesa?!). Namen lažnih nagradnih iger je zvabiti uporabnike v plačljivi SMS-klub, s čimer se naročite na trivialno storitev, ki je ne potrebujete, namen drobnega tiska pri tehnoloških napravah pa je zavarovanje pred morebitnimi negativnimi posledicami uporabe. Da ne bi spet o sevanju …

PRIHAJAJOČI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljate vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.
Ne spreglejte