SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Kdaj in koliko je tehnologija pri vzgoji dobra?

0,01

termometer

Klepet ob kavi

Uporaba tehnologije se je v tem kaotičnem času izbruha pandemije koronavirusa izkazala za koristno stvar. Mnogo otrok, dijakov in študentov učne naloge in pouk opravlja kar prek spletnih učilnic oziroma javljanj v živo.

Še vedno pa menimo, da je treba računalnike, telefone, tablice in druge zadevščine uporabljati s pametjo … Po navedbah otroci in mladostniki tehnologijo namreč uporabljajo 4- do 5-krat več od priporočenega, povprečna starost, pri kateri dobijo otroci pametni mobilni telefon, pa je 10,3 leta.

Iztok Kordiš, direktor Waldorfske šole Ljubljana, pravi: "Otrok nima meje, ki bi ga ustavila, ne loči realnosti od virtualnega sveta, je kot hipnotiziran, prilepljen ne telefon. Pomembno je, da prej spozna realni svet. Da ve, da krava ni vijoličasta. Zdrav otrok z zdravo osebnostjo na vseh nivojih obvladuje tehnologijo, ne obratno. Tehnologija služni njemu, ni on suženj tehnologiji."

Priporočila, ki staršem omogočajo nadzor nad uporabo tehnologije pri otrocih:

  • jasna pravila glede uporabe,
  • spodbujanje kreativne rabe naprave in blokiranje določenih rizičnih vsebin,
  • uporaba naprave za zabavo naj bo privilegij, in ne pravica!

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljajte vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin