SiolNET. Planet TV Gasilci
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

PGD Leskovec - ženske: so dokaz o haloški trmi #video

0,53

termometer

Jeseni prihaja na Planet največji gasilski izziv. V oddaji Gasilci se bodo na poligonu preizkusila prostovoljna gasilska društva. Tako moška kot ženska. Na tekmovanje sta se pogumno prijavili tudi dve ženski ekipi. Prvo vam predstavljamo danes.

PGD Leskovec - ženske, tekmovalno ekipo sestavljajo:

  • Barbara Belšak (28 let),
  • Petra Zemljič (22 let),
  • Urška Franc (22 let),
  • Katja Stoklas (24 let),
  • Tatjana Mužerlin (41 let).

Gasilci | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Vsi smo gasilci

"Cela družina živi za gasilstvo," se začne naš pogovor z 41-letno Tatjano Mužerlin, ki je gasilka več kot 30 let. Oba z možem, kot tudi osem- in desetletni sin, vsi so gasilci. "Že dedek je bil ustanovitelj, oče pa je bil 30 let tudi predsednik društva," je ponosna Tatjana. Še vedno pa se dobro spominja svojih začetkov v gasilstvu in svoje prve intervencije.

Gasilski "boj"

Vedno se potrudijo po najboljših močeh, njihov cilj pa je vedno pomagati. A so predstavnice nežnejšega spola znane tudi po svoji trmi. In to haloški, kot pravijo doma, saj prihajajo iz okolice Ptuja, torej z območja Haloz. Tam vsako leto organizirajo domač gasilski "boj", v katerem sodelujejo tudi naše tekmovalke. Urška Franc je lanskoletni "boj" delila na Instagramu. Podobne vaje pa jih čakajo tudi v oddaji Gasilci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Te pa to babe same tudi lahko?" Ja, verjetno je kriva haloška trma 💪🚒

A post shared by Urška Franc (@urskaaa123) on  

Haloška trma

Med komentarji ob objavi posnetka s tekmovanja so dekleta požela pohvale in tudi zanimiv komentar: "Haložani očitno res ne vemo, kaj je težko." Kar jim bo v oddaji še kako prišlo prav. 

Urška Franc in Barbara Belšak tekmujeta v domači različici svetovno znanega Fire Combata. Tako Barbara kot njen brat, ki zastopa PGD Leskovec - moški, tekmujeta v oddaji Gasilci. A pravi, da tekmovalnosti med njima ni, saj so moški in ženske enakovredni partnerji.

Oddajo Gasilci boste lahko spremljali na Planetu to jesen.
Gasilci Planet TV Predstavljamo prvo društvo v oddaji Gasilci - PGD Golo #video Gasilci Planet TV PGD Šentjur: "Tudi mama je gasilka" #video Gasilci Planet TV PGD Jarenina - gasilci, očetje, možje Gasilci Planet TV PGD Dragatuš - imajo taktiko za zmago!  
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 60
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin