SiolNET. Planet TV Gasilci
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Komentator oddaje Gasilci v prvi bojni liniji med velikim požarom

0,14

termometer

Natanko teden dni je od požara, ki je že drugič v enem mesecu pustošil na istem avtoodpadu v Ljubljani. Vodja intervencije ob prvem požaru je bil prav Jure Dolinar, poklicni gasilec, inštruktor in strokovni komentator v oddaji Gasilci.

Jure Dolinar in ekipa gasijo območje, veliko okoli 8.000 kvadratnih metrov. | Foto: Facebook Jure Dolinar in ekipa gasijo območje, veliko okoli 8.000 kvadratnih metrov. Foto: Facebook

Jure Dolinar se je po intervenciji vsem sodelujočim zahvalil tudi javno, na omrežju Facebook.

Gasilci | Foto: Facebook Foto: Facebook

Gasilci Planet TV Podpoveljnik Repovš: Gasilci uživamo visok ugled

Ko zaznamo dim, zapremo okna

Oba požara sta izbruhnila ponoči, vreme je bilo spremenljivo, zato je prihajalo do zadimljenosti. A iz Gasilske brigade Ljubljana sporočajo, da so v v obeh primerih okoliške prebivalce obveščali, da naj zaprejo okna in se po nepotrebnem ne zadržujejo na prostem. Takšno priporočilo pravzaprav velja vedno, ko se zazna dim v ozračju.

"Hkrati priporočamo, da spremljajo informacije v medijih (kar je v nočnem času oteženo). Dogodki, kot sta bila omenjena požara, so sicer razmeroma redki, saj je šlo obakrat za kombinacijo obsežnega požara specifičnega materiala (predvsem gum) in vremenskih razmer (nočna in jutranja megla, spuščanje temperature)."

Gasilci Planet TV Prva izločitev v oddaji Gasilci #video

Ko zagori, pomagajo vsi, tako poklicni kot prostovoljni gasilci, in enakopravno sodelujejo pri gašenju požara. Ob prvem gašenju je sodelovalo skupaj kar 29, ob drugem pa 11 prostovoljnih gasilskih društev, obakrat v koordinaciji oz. ob podpori Enote za podporo vodenju. 

Enota za podporo vodenju | Foto: Facebook Enota za podporo vodenju Foto: Facebook

Gasilci Jager | Foto:

Jureta Dolinarja lahko v vlogi komentatorja oddaje Gasilci spremljate vsak petek ob 20. uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Legendarni športni novinar se vrača v novi vlogi #video Gasilci Planet TV Po večurnem snemanju oddaje Gasilci je šel dekletom delit rože #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin